Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Uusi sarja: Oktonautit

Pikku Kinossa pyörähtää huomenna käyntiin taas uusi sarja. Oktonautit (Octonauts) nähdään Tv2:lla torstaisin.Sarjan hahmoja ovat Kapteeni Valkonen, Kwazii, Tessa, Viivi, Peso ja Professori Vihi. He ovat meren syvyyksissä toimivan Oktopodin miehistöä. Sarjassa tutustutaan tietysti meren elämään. Sarjan teossa on ollut mukana oikeita meribiologeja.

Tv-sarjaa on tehty 50 11-minuuttista jaksoa, tai kuten Suomessa sarjaa esitetään, 25 kaksiosaista jaksoa. Animointi on tehty vaihteeksi Irlannissa. Brown Bag Films on toiminut jo vuodesta 1994. Studio on ollut mukana tekemässä Pikku Kakkosessa esitettyä Olivia Possusta kertovaa sarjaa ja Lelumaan Niksun cgi-versiota. Studion Granny O'Grimm's Sleeping Beauty -lyhäri oli myös Oscar-ehdokkaana.

Oktonauteista on tehty myös kirjoja. Omaa silmää kirjojen kuvitus miellyttää suuresti, ja olisi ollut hienoa jos sama tyyi olisi sellaisenaan toistunut animaatiossakin. Tv-sarja on kuitenkin toteutettu cgi-animaationa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...