Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Lumiukko posteljoonina
Lumiukko posteljoonina (Snegovik pochtovik) on vuonna 1955 valmistunut lyhytanimaatio. Sen on ohjannut Leonid Amalrik ja se on toteutettu venäläisellä Soyuzmultfilm studiolla.

Juoni:Lapset toivovat Joulupukilta suurta joulukuusta pihan kortisteeksi. Toive on kirjoitettu kirjeeseen ja sen vieminen perille annetaan Lumiukon tehtäväksi. Yöllä Lumiukko herää henkiin ja lähtee viemään kirjettä. Hänen mukaansa lähtee lasten pieni leikkitoveri, koiranpentu. Onneksi, sillä Lumiukko on hajamielinen eikä se tiedä mistä Joulupukkia pitäisi esitä.

Metsässä Lumiukko ja pentu kohtaavat ketun ja pöllön, joilta kysyvät neuvoa. Nämä haluavatkin anastaa kirjeen, koska epäilevät että sen perille viemisestä saa maukkaan palkkion. Myös susi ilmestyy havittelemaan kirjettä. Syntyy ajojahti läpi talvisen metsän ja karhukin herää talviunestaan moiseen juoksuun. Karhu tietää mistä Joulupukin löytää ja lupaa auttaa Lumiukon ja koiranpennun perille.

Varkaiden onnistuu viedä kirje Lumiukolta ja he kiirehtivät sen perille Joulupukille. Mutta palkkion sijaan he saavat torut. Paikalle ennättävälle Lumiukolle joulupukki antaa reen täynnä lahjoja ja suuren kauniin kuusen.

Lyhärin nimessä on käytetty myös ala-otsikkoa "Uudenvuoden satu". Ainakin Neuvostoliiton aikana Uusivuosi oli Venäjän suurin juhla ja se perinteet vastaavat aikalailla Joulua: Silloin saapuu lahjoja jakava Pakkasukko. Tässä sadussa Lumiukko tapaa kuitenkin punapukuisen partasuun, joka vaikuttaa selkeästi enemmän Joulupukilta kuin Pakkasukolta.

Lumiukko posteljoonina löytyy Satujen taika-arkku 2 dvd:ltä. Se on esitetty myös televisiossa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

80-luvulla tuli ulkomaalainen piirroselokuva joka oli piirretty samaan tyyliin kuin tämä lumiukko posteljoonina. Elokuvan nimeä en muista, mutta siinä oli kohtaus jossa sokea posettivin soittaja soitti vankilassa valssia ja sai ympärillä olevat leijonat tanssimaan sen tahdissa. Siinä oli myös linna joka nousi hissillä ylös pilviin ja nuori tyttö morsiuspuvussa katseli haikeana ikkunasta. En kuollaksenikaan muista mikä oli elokuvan nimi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...