Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

maanantai 20. joulukuuta 2010

Pieni merenneito Marina

Mtv3 on alkanut esittää tv-sarjaa Pieni merenneito. Joulu hieman sotkee lähetysaikoja, mutta pääsääntöisesti sarja näyttää tulevan aamuisin maanantaista lauantaihin. Jollekulle tämä sarja voi olla entuudestaan tuttu 1990-luvulla julkaistuilta videoilta.Vuonna 1991 valmistuneessa sarjassa (Ningyo Hime Marina no Bouken) on 26-osaa. Sarjan on luonut ranskalainen Jean Chalopin ja se on animoitu Japanissa Fuji Televisionin tuottamana.Juoni:
Marina on merenneito joka pelastaa prinssi Justinin hukkumasta ja rakastuu. Myös prinssi rakastuu merenneitoon mutta kun toinen elää maalla ja toinen meressä on suhteessa omat ongelmansa. Maagisten juomien avulla kaksikko pystyy tapaamaan toisiaan kun Marina muuntautuu ihmiseksi tai Justin pystyy hengittämään vedessä. Heidän onneaan varjostaa kuitenkin ilkeä merinoita Hekla monine juonineen. Onneksi Marinalla ja Justinilla on paljon ystäviä. Vinku-merihevonen ja Bobo-kala ovat aina valmiina auttamaan ja velho Anselmi osaa monenlaista taikuutta.Sarjaa on julkaistu Suomessa 1990-luvulla ainakin kolmella videokasetilla. Sarja oli suomeksi dubattu ja videoilla prinssin nimi oli Justus ja noidan nimi Hedvig. Lisäksi Suomessa on julkaistu yksi dvd jonka kesto on n.50 minuuttia.

Jaksot:
1. Merenneidon muodonmuutos
2. Kultaisen laatan legenda
3. Naamiaiset
4. Rokkopotilas rientää apuun
5. Prinssi pulassa.
6. Hekla-noidan iloliemi
7. Toivomuskaivo
8. Metsäretki
9. Kätkö.
10. Heikko kohta.
11. Delfiinien perässä
12. Taikahuilu.
13. Lonkeroloukku
14. Temppelin kiroukset
15. Väärinymmärrys vuosipäivänä
16. Kaunotar ja hirviö.
17. Don't give up, Flip
18. Captured mermaid princess
19. Who does Justin belong to?
20. Chaishin's lover
21. Trojan seahorse
22. Beware the flower's scent
23. Cave of the beehive
24. Witch's poison pie
25. The effect of hypnosis
26. Until we can be joined together
Disneyn versioon Pienestä merenneidosta tätä sarjaa on vaikea sotkea, paitsi saman nimen osalta. Japanissa on kuitenkin tehty vuonna 1975 myös Pieni merenneito elokuva, joka muistuttaa tv-sarjaa huomattavasti myös visuaalisesti. Elokuvan takana on Toei -animaatiostudio. Kaikki perustuvat tietysti tanskalaisen H. C Andersenin satuun.

3 kommenttia:

Eugen Gurjasti kirjoitti...

Musta tuntuu että sarjaa on julkastu 90-luvulla parinki eri julkasijan toimesta. En ole yhtään varma poikkeaako jaksot sitten toisistaan, mutta kirppareilla noita vaa on näkyny lähiaikoina sen verran, että oon tällästa huomannu.

Eugen Gurjasti kirjoitti...

niin ja tuo elokuva vm. 1975 vois olla aika hyvä. En muista nähneeni moista.

NoJopas kirjoitti...

Voi ollakin että julkaisijoita on useampi. Myös Candy Candya/Sandy Belliä tai molempia julkaistiin usean julkaisijan toimesta.

Leffa näytti kyllä kivalta, törmäsin siihen nyt vasta ensimmäisen kerran.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...