Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Pieni Harmaakani

Pieni Harmaakani, Ottilia Orava ja Jänis Härmäkorva
asuivat pienessä talossa metsän reunassa.
He joutuivat ystäviensä kanssa moniin jännittäviin seikkailuihin
syksyllä,
talvella,
keväällä
ja kesällä.


Pieni Harmaakani (Little grey rabbit) on Alison Uttleyn luoma kaniinihahmo. Ensimmäinen Harmaakani kirja ilmestyi vuonna 1929. Tarinoita on julkaistu myös suomeksi.

Harmaakani asustaa talossa metsänlaidalla, yhdessä kahden ystävänsä Ottilia Oravan ja Jänis Härmäkorvan kanssa. Talossa ei ole sähköä, eikä siis mitään nykyajan ihmeitä. Harmaakani elää ystävineen rauhallista elämää, leipoo ja harrastaa käsitöitä. Harmaakani on tasainen persoona, oikeudenmukainen, ahkera ja kiltti. Jänis Härmäkorva on helposti innostuva ja käyttäytyy toisinaan välinpitämättömästi ja hölmöilee. Ottilia on välillä turhamainen oravaneito, mutta pohjimmiltaan hänkin on mukava.

Metsässä asuu paljon eläimiä, joista kolmikolle läheisimpiä ovat Siili joka toimittaa heille maitoa sekä hänen poikansa Piikkipallero ja metsän vanha ja viisas, joskus myös oikukas pöllö. Pöllöä sekä pelätään että kunnioitetaan ja häneltä haetaan usein neuvoa. Harmaakanin tuttaviin kuuluvat myös Myyrä, Vesirotta ja Kana, sekä hieman kauhua herättävä Kettu.

Englantilainen Cosgrove Hall Films teki Pienestä Harmaakanista animaatiosarjan vuonna 2000. Sarjassa on 26-osaa ja yhden jakson kesto on noin kymmenen minuuttia.

Suomessa sarjaa on esitetty Pikku Kakkosessa, ja myös itsenäisesti Tv2:lla. Suomenkielisenä kertojana toimi Pertti Koivula. Sarjaa ei ole julkaistu dvd:llä.


Jaksoja:
Orava luistelee
Lettukestit
Pöllön tarina
Piikkipalleron seikkalu
Harmaakani sirkuksessa
Kuinka kani menetti häntänsä
Kuinka kani sai häntänsä takaisin
Ystävänpäivä
Piikkipallero menee kouluun
Harmaakanin pyykkipäivä
Kani nyplää pitsiä
Jänis ja pääsiäismunat
Harmaakanin maalaustarvikkeet
Kanin syntymäpäivä
Jäniksen seikkailut
Kana kirjavainen
Vesirotan veneretki
Kani ja vaeltava siili
Jäniksen taistelu
Pieni Harmaakani pitää juhlat

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...