Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

lauantai 11. joulukuuta 2010

Nyt alkaa Animaaniset

Nyt alkaa Animaaniset.
Jo kohta kyllä sekoilet.
Istut alas rennosti,
ja sä naurat hurjasti.
Siis Animaaniset!
Saat nähdä Warner veljet,
on niillä sisko Dot.
Huvin vuoksi sotkemme me studion.
Ne torniin meidät sulkee, jos kiinni meidät saa.
Mut karkaamme ja häivymme,
nyt tiedät kuvion.Warner Brosin animaatiosarja Animaaniset (Animaniacs) on tehty vuosina 1993-1998. Komediasarjan jaksoja valmistui 99, sadas jakso on elokuvamittainen Wakko´s Wish.

Animaaniset on toinen Warner Brosin ja Steven Spielbergin yhteistyönä tuotettu sarja. Ensimmäinen oli Suomessakin esitetty Tiny toons. Sarjaa animoitiin useilla studiolla, niin amerikkalaisilla kuin esimerkiksi korealaisella ja taiwanilaisella studiolla. Sarjan laatuun panostettiin enemmän kuin vastaaviin tuotantoihin yleensä.


Animaanisten päähahmoina seikkailevat Warner-sisarukset, veljekset Yakko ja Wakko sekä heidän siskonsa Dot. Ehkä hahmojen ulkonäkökin jo paljastaa, että heidän taustansa ulottuu 30-luvulle. Heidät lukittiin tuolloin piiloon vesitorniin, josta he nyt ovat paenneet. Kolmikko sekoilee Warnerin studioalueella ja aiheuttaa kaaosta.

Vaikka Warnerit esiintyvät sarjan tunnarissa, esitetään yhdessä parinkymmenen minuutin jaksossa aina useita lyhäreitä, joissa seikkailevat eri hahmot. Sarja ei siis keskity vain Warner-sisarusten sekoiluun vaan mukaan on mahtunut monia hyvin erilaisia hahmoja ja tarinoita.

Pinky ja Brain ovat laboratorion koehiiriä, joita toinen on nero ja toinen ei. Älykkäällä Brainilla on illasta toiseen sama suunnitelma: valloittaa maailma. Toistaiseksi nerokkaat suunnitelmat eivät ole tuottaneet tulosta.

Slappy on ärhäkkä orava-rouva joka Warner-sisarusten tapaan on ollut ennen vanhaan piirrossarjan tähti. Nyt hän antaa sukulaispojalleen Skippylle oppia komedia-alalta, ja mätkii samalla käsilaukullaan minkä ehtii.

Minerva Mink sai Animaanisissa vähiten omia lyhäreitä, hahmon korostetusta seksikkyydestä johtuen. Hahmoa ei pidetty lapsille sopivana paitsi härskien vitsien, myöskään sen pinnallisen luonteen takia.


Lisäksi sarjassa esiintyy pulu-kolmikko, joka muistuttaa kovasti vuoden 1990 Goodfellas elokuvan henkilöitä, koira joka pitää kissa-kaveriaan koirana, koira joka joutuu huolehtimaan jatkuvasti vaaraan joutuvasta naperosta, jättimäinen kukko joka osaa esittää ihmistä, mutta paljastuu lopulta sekä hyvin vihainen teinityttö, ja vielä monia monia muita hulluja hahmoja.


Animaaniset on vakuuttanut hyvin laajan yleisön: lapset, aikuiset ja kriitikot. Se on voittanut useita palkintoja, mm. Annieita ja Emmyjä.

Sarjaa on esitetty Suomessa alunperin Mtv3-kanavalla, viimeksi Subtv:llä vuonna 2007. Suomidubissa näyttelivät mm. Kiti Kokkonen ja Petteri Summanen. Myös laboratoriohiirten, Pinkyn ja Brainin omaa sarjaa on esitetty Suomessa, nimellä Äly ja Väläys. Dvd:llä kumpaakaan sarjaa ei ole julkaistu.

4 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kiitti että teit Animaanisista postauksen! En lapsena nyt hirmusti fanittanut kyseistä sarjaa (paitsi Pinkyä ja Brainiä!), mutta jostain kumman syystä se on jäänyt vaivaamaan... :--DDD. Tuota Minerva Minkiä en kyllä nähnyt koskaan lapsena :O. Harmi!

Tulipa mieleen muuten kysäistä, että satutko muistamaan sellaista sarjaa, jossa oli norsu (päähenkilö), lentävä pikkupossu, variksenpelätin, merirosvokapteeni jne. Muita tuntomerkkejä ei ole annettavana valitettavasti. Siitä sarjasta olisi kiva lukea! Ja kiva olisi, jos olisit Youtubesta löytänyt tästä sarjasta biisejä :).

NoJopas kirjoitti...

Animaaniset eivät olleet minunkaan suosikkiohjelmani lapsena. Mutta Pinky ja Brain olivat poikkeus. :D

Tuo sarja on Mumfie ja joku on laittanut youtubeen sarjan lauluja.

http://www.youtube.com/watch?v=keINjY2R7jo

Minä en muista tätä kuin tosi hämärästi, mutta täytyy tutustua ja kirjoittaa esittely.

Minna kirjoitti...

Tosiaan, MUMFIE se oli (itse muistelin Manfi/Malfi/Munfi!)! Kiitos tosi paljon tiedosta :).

Nella123 kirjoitti...

Animaaniset on parhaita <3 Wakko on suosikkini <3<3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...