Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

perjantai 11. joulukuuta 2009

Disneyn paluu piirroselokuviin

Vuonna 2004 ilmestyneen Lehmäjengin piti olla viimeinen käsinpiirretty Disneyklassikko. Disneylläkin siirryttiin tietokoneanimaatioihin joista uutukaisin on viime vuonna valmistunut Bolt.

Tänään on kuitenkin aihetta juhlaan, sillä Amerikassa ensi-iltansa saa perinteiseen Disneytyyliin tehty piirroselokuva The Princess and the Frog. Elokuva on 49. Disneyklassikko.Elokuvan juonta en lähde paljastamaan, traileri riittäköön. Kyseessä on siis musiikkipitoinen prinsessa-tarina. Luvassa lienee aiempien klassikoiden tapaan huumoria, romantiikkaa ja liikutusta upeasti animoituna.


Elokuvan ovat ohjanneet John Musker ja Ron Clements. Kaksikon aiempia ohjauksia ovat Basil Hiiri -mestari etsivä, Pieni Merenneito, Aladdin, Herkules ja Aarreplaneetta.

Tianan pääanimaattorina on Mark Henn. Hän on vastannut myös Bellen, Jasminen ja Mulanin animoinnista, joten kokemusta naishahmoista löytyy. Monien pahishahmojen (Gaston, Jafar, Scar) pääanimaattorina toiminut Andreas Deja vastaa tässä elokuvassa hyvästä woodoopapista, Mama Odiesta. Elokuvan pahasta noitatohtorista vastaa Bruce Smith joka on aiempia Disneyelokuvien hahmoja ovat olleet Keisarin uudet kuviot elokuvan talonpoika Pacha ja Lehmäjengin Pearl Gesner.

Tianan ääninäyttelijä on Anika Noni Rose ja muissa rooleissa kuullaan mm.Oprah Winfreytä.Prinsessa ja sammakko tulee Suomen teattereihin vasta Helmikuun 19. päivä. Suomidubissa näyttelevät mm. Laura Voutilainen, Reino Nordin ja Veeti Kallio.Disneyllä on suunniteltu että tulevaisuudessa perinteisiä piirroselokuvia julkaistaisiin noin 2,5 vuoden välein ja tietokoneanimaatioita 1,5 vuoden välein. Seuraava piirroselokuva onkin jo tekeillä, mutta mitään kovin uutta ja mullistavaa ei ole tiedossa, vaan Nalle Puh saa jälleen yhden jatko-osan.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...