Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

maanantai 14. joulukuuta 2009

Lista Studio Ghiblin elokuvista

HUOM! Uusi esittely Studio Ghiblin tuotannosta.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Japanin suosituimman animaatiostudion Studio Ghiblin elokuvia on viime vuosina alettu julkaista entistä ahkerammin Suomessa. Studio on perustettu jo vuonna 1985, mutta vuonna 2001 valmistunut Henkien Kätkemä oli ensimmäinen laajan teatterilevityksen Suomessa saanut elokuva, ensi-ilta oli vuonna 2003. Tätä aiemmin Yle oli esittänyt tv:ssä elokuvat Naapurini Totoro (nimellä Näkymätön ystävä) ja Porco Rosso (nimellä Punainen Sika) .

Henkien kätkemän menestyksen myötä Suomessa on nähty teattereissa kaikki Studion uutuudet, 1-3 vuoden viiveellä Japanin ensi-iltoihin nähden. Lisäksi Studion vanhempia elokuvia on kierrätetty teatterien kautta ennen dvd-julkaisuja. Osaan elokuvista on myös tehty suomidubbaukset Pekka Lehtosaaren johdolla.

Tässä lista Studio Ghiblin elokuvista:

Listasta löytyy seuraavat tiedot:
  • Suomalaisen dvd:n kansi (Jos elokuva on Suomessa jo julkaistu).
  • Elokuvan nimi suomeksi ja sen julkaisuvuosi Suomessa.
  • Elokuvan ohjaaja ja valmistumisvuosi.
  • Elokuvan alkuperäinen ja englanninkielinen nimi.

Ponyo Rantakalliolla ilmestyy Dvd:llä Helmikuussa eikä dvd-kannesta ole vielä varmuutta.

Vaikka Tuulen laakson Nausicaä -elokuva on valmistunut ennen Studio Ghiblin perustamista, sen voi kuitenkin listata kuuluvaksi Ghiblin elokuviin. Nausicaän menestys nimittäin rohkaisi Hayao Miyazakin ja Isao Takahatan perustamaan oman studion.

Studio Ghiblin seuraavan elokuvan ohjaa Isao Takahata ja sen on suunniteltu valmistuvan vuonna 1010. Suomeen Taketori Monogatari päätynee vuonna 2011.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...