Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Roy E. Disney

Walt Disneyn veljenpoika Roy E. Disney on kuollut tänään, 16.12.2009

Roy Disney toimi Disneyn hallituksen varapuheenjohtajana ja animaatiotuotannon johtajana. Hän halusi nostaa Disneyanimaatiot takaisin sille tasolle mitä ne Walt Disneyn aikana olivat olleet ja vaali animaatiotuotantoa ja koko yhtiötä.


Roy Edward Disney syntyi 10.1.1930. Hänen isänsä on Roy O. Disney ja setänsä Walt Disney. Roy E. Disney vietti lapsena paljon aikaa Disneystudiolla ja tuli sinne itse töihin vuonna 1954.

Roy Disney jätti studion taakseen vuonna 1977. Syynä lähtöön olivat erimielisyydet muun johdon kanssa. Hän kuitenkin palasi Disneylle 1984 ja alkoi johtaa animaatiotuotantoa. Hänen johtokaudellaan Disneyanimaatiot lähtivät uuteen nousuun, ja studio tuotti useita menestys elokuvia, kuten Pieni Mereneito, Aladdin ja Leijonakuningas.

Roy Disney toteutti Walt Disneyn suunnitelmat Fantasian (1940) jatko-osasta. Fantasia 2000:n tekeminen kesti yhdeksän vuotta, ja se valmistui vuonna 1999.

Toisen kerran Roy Disneylle ja yhtiön muulle johdolle tuli erimielisyyksiä vuonna 2003. Roy Disney erosi yhtiöstä, ja ilmoitti syyksi mm.animaatiotuotannon laiminlyönnin ja studion muuttumisen sieluttomaksi. Hän jopa perusti SaveDisney.com nettisivuston yhtiön silloista johtoa vastaan. Lopulta hän palasi Studiolle konsultiksi ja neuvonantajaksi.

Roy Disney oli viimeinen Disney-perheen jäsen joka oli aktiivisesti ja näkyvästi mukana yhtiössä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...