Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Viidakkovekara JuusoJuoni:
Viidakkovekara Juuso on hyvin harvinainen eläin, siis täydellinen lemmikki elokuvatähti Isabellalle. Juuso asuu viidakossa yhdessä apina-ystäviensä kanssa, mutta joutuu Isabellan kaappaamaksi. Villi Juuso ei helposti kesyynny lemmikiksi ja yrittää paeta. Juuso ajautuu kuitenkin joen mukana kauas kotoaan ja lopulta banaanilaivalle.

Laivalla Juuso tapaa leppoisan laivakokki Lettusen. Laivalla sattuu matkustamaan myös Isabella miehensä Konradin kanssa. Laivan saavuttua satamaan Lettunen näkee parhaaksi viedä Juuson eläintarhaan. Sielläkään Juuso ei ole turvassa, sillä Isabella havittelee yhä omaa pörröistä lemmikkiä.

Juuso karkaa ja harhailee kaupungilla, kunnes tapaa Riitta-ketun. Riitta auttaa takaa-ajettua Juusoa, ja heistä tulee ystäviä. Lopulta Juuso pääsee takaisin banaanilaivalle, ja matkaan kohti kohtia, vaikka uudesta ystävästä eroaminen onkin haikeaa.


Viidakkovekara Juuso (Jungledyret Hugo) on tanskalainen piirroselokuva vuodelta 1993. Sen ovat ohjanneet Stefan Fjeldmark ja Flemming Quist Møller. Møller on toiminut myös elokuvan käsikirjoittajana. Fjeldmark on ohjannut myös animaatioelokuvat Apua olen kala ja Asterix ja viikingit. Lisäksi hän on työskennellyt animaattorina paitsi Juusossa, myös useissa Amerikkalaisissa elokuvissa, kuten Don Bluthin Peukaloliisa ja Peikko keskuspuistossa -elokuvissa.

Elokuvan on tuottanut A.Film studio, jonka muita elokuvia ovat Apua olen kala, Asterx ja viikingit ja Ruma ankanpoikanen ja minä. Studio on ollut mukana tekemässä Niko lentäjän poikaa.

Juuso sai jatko-osan Viidakkovekara Juuso elokuvasankarina vuonna 1996. Kolmas elokuva tehtiin vuonna 2007 tietokoneanimaationa. 13-osainen tv-sarja tehtiin 2003.


Elokuva on nähty useissa maissa, mutta osa tanskalaisten huumorista oli Amerikassa liikaa. Elokuvasta leikattiin pätkiä pois, Lettusen tyttökalenteri sumennettiin ja Isabellan kielenkäyttöä pehmennettiin. Lopussa Isabella sekoaa menettäessään Juuson, mutta Amerikassa tämäkin pätkä leikattiin pois.

Suomenkielistä Juusoa näytteli Heikki Määttänen. Elokuva on julkaistu sekä videolla että dvd:llä. Tv-sarjaa on näytetty Nelosella.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...