Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 3. joulukuuta 2009

Tiku ja Taku pelastuspartiossa.Tunnarin suomenkieliset sanat:
Joskus jostain syystä, ei kelmit kiinni jää.
Mut pian nää kaks etsivää jo avun järjestää.
Vaikka tapaus oisi millainen
he ratkaisevat sen.
Pelastuspartio ei koskaan kuhnaa,
Pelastuspartio vaaraa uhmaa.
Tiku ja Taku aina onnistuu
ja paatuneinkin lannistuu.
Pelastuspartio ei koskaan kuhnaa,
Pelastuspartio vaaraa uhmaa.
Tiku ja Taku aina onnistuu
ja viimein totuus paljastuu.
Pelastuspartio ei koskaan kuhnaa,
Pelastuspartio vaaraa uhmaa.
Pelastuspartio!Maaoravat Tiku ja Taku esiintyivät ensi kerran lyhytelokuvassa Pluto vartiossa vuonna 1943. Sen jälkeen hahmot ovat esiintyneet yli kahdessakymmenessä lyhytelokuvassa.

Tikun ja Takun pelastuspartio tai Tiku ja Taku pelastajat (Chip 'n Dale Rescue Rangers) tehtiin vuosina 1989–1990 Walt Disney Television Animationin tuottamana. Tv-sarjaa ei ole kasattu Tikun ja Takun ympärille, vaan ensimmäisissä suunnitelmissa he eivät olleet mukana lainkaan.

Lopulliseen Pelastuspartioon kuuluvat Tikun ja Takun lisäksi kaksi hiirtä, Vinkki Vääntölä ja Jaakko "Jaska" Juustola. Ryhmän täydentää Pörri-kärpänen. Vinkki suunnittelee partiolle monenlaisia laitteita, esimerkiksi lentokoneen. Sekä Tiku että Taku ovat hieman ihastuneita nokkelaan Vinkkiin. Jaska on vahva ja urhea, mutta valitettavan perso juustolle. Haistaessaan juustoa hän vaipuu hypnoosiin, eikä häntä tunnu pysäyttävän mikään ennenkuin juustot on syöty.


Pelastuspartio kohtaa monenlaisia toimeksiantoja. He joutuvat usein vastakkain mafiapomohenkisen Kollo-kissan ja tämän apurijoukon tai kahjon professori Nullin kanssa. Pelastajat auttavat sekä eläimiä että ihmisiä silloin kuin poliisit eivät siihen kykene. He kohtaavat myös erittäin outoja tapauksia, kuten varastelevat lentävät matot tai kissoja sieppaavat robottikoirat.


Sarjassa on 65 jaksoa. Suomessa Pelastuspartiota on esitetty mtv3:lla ja Disneyn maksullisilla kanavilla sekä englanninkielisenä että suomeksi dubattuna. Viimeksi sarjan uusinta on alkanut syksyllä 2005. Suomidvd-julkaisuja ei ole. Monenlaisia oheistuotteita, esimerkiksi nintendopeli, sarjakuvia ja videoita löytyy Suomestakin. Myös kuuntelukasetteja oli aikoinaan saatavilla, ne perustuivat Pelastuspartion jaksoihin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lauantai-aamuisin, sunnutai-iltapäivisin ja keskiviikko-aamuisin ovat suomen kielessä yhdyssanoja. T:Kielipoliisi

NoJopas kirjoitti...

Kirjoitusvirheitä yritetään blogissa välttää, mutta päänsärkyä niistä ei oteta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...