Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 20. huhtikuuta 2010

Barbapapat

Barbapapa-perheen loivat ranskalaiset Annette Tison ja Talus Taylor, jotka tekivät hahmoista useita kirjoja.Barbapapat eli barbat ovat hahmoja, jotka pystyvät muuttamaan muotoaan ja ratkomaan näin tielleen osuvia ongelmia. Barbapapa perheeseen kuuluvat Barbapapa ja Barbamama, sekä heidän seitsemän lastaan.

Barbapaavo pitää urheilusta, Barbapoju luonnosta, Barbapinko tietää kaiken tieteestä ja Barbalala taas musiikista. Barbatipu harrastaa lukemista, Barbapörrö maalaamista ja Barbatipu on keskittynyt kauniisiin asioihin.
Animaatioon barbat siirtyivät Japanissa, Topcraft-studiolla. Ensimmäinen kausi tehtiin vuonna 1974. Jaksot olivat viiden minuutin mittaisia ja niitä tehtiin 45. Seuraava kausi valmistui 1977 ja siinä on 49 jaksoa. Yhteensä ensimmäisessä Barbapapa-sarjassa on 94 jaksoa.
Uusi sarja tehtiin vuonna 1999 japanilaisella Pierrot-studiolla. Senkin jaksot ovat viisiminuuttisia ja kaikkiaan jaksoja on 50. Sarjan otsikko on Barbapapa maailman ympäri (Barbapapa around the world) ja siinä Barbapapa-perhe seikkailee ympäri maailmaa tutustuen luontoon ja eläimiin.


Suomessa Barbapapa-sarjaa on esitetty ensimmäisen kerran vuonna 1979. Ylellä sarjan dubbasivat suomeksi Lars ja Aila Svedberg. Meillä dvd:llä on saatavilla vain uusimman sarjan jaksoja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...