Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Richard Scarryn touhukas maailma

Richard Scarryn touhukas maailma (The Busy World of Richard Scarry) perustuu Amerikkalaisen lastenkirjailijan ja kuvittajan Richard Scarryn kirjasarjaan. Siinä ihmismäisesti käyttäytyvät kaikenkarvaiset eläimet asustavat kaupungissa nimeltä Touhula. Kirjat ovat hyvin yksityiskohtaisesti kuvitettuja ja kaupungissa tapahtuu lakkaamatta.

Päähenkilöksi nousee Hessu Kissa jonka perheeseen kuuluvat äiti, isä ja sisko Salli. Hessun paras ystävä on Mato. Kaupungissa asuvat myös Konstaapeli Murina, Hilda Hippo, herra Possula, Pilli-koira, opettajana toimiva neiti Hunaja ja monta muuta eläintä. Toisinaan sarjassa vieraillaan myös Touhulan ulkopuolella esimerkiksi etsivä Couscousin mukana.

Sarjan tuotti Kanadalainen CINAR Animation (joka tunnetaan nykyään nimellä Cookie Jar Company) vuosina 1993-1997 ja se animoitiin Koreassa Hanho Heung-Up -studiolla. Viidellä kaudella jaksoja valmistui 65. Yksi 25. minuutin mittainen jakso sisältää aina useamman tarinan ja mukana on myös laulunumeroita "Kuvittele" ja "Varo vaaraa!" -otsikoilla.

Suomessa sarjaa on esitetty Ylellä useampaan otteeseen. Nykyään Tv2:sella pyörii uusi sarja, vuosina 2007-2009 tehty Touhulan arvoituksia (Busytown Mysteries/Hooray for Huckle!). Touhukasta maailmaa on esitetty myös Juniorilla. Dvd:llä sarjaa ei ole julkaistu.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...