Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

lauantai 8. toukokuuta 2010

Elokuva: Apinan tarina

Jean-Francois Laguionien ohjaama Apinan tarina (Le château des singes/Monkey's Tale) on eurooppalaisena yhteistyönä vuonna 1999 valmistunut piirroselokuva.


Tarina kertoo kahdesta apinaheimosta, jotka ovat aikojen saatossa joutuneet eroon toisistaan. Toiset asuvat ylhäällä puihin rakennetussa kylässä ja toiset veden rannalla kaupungissa. Kom putoaa ylhäältä alas viidakkoon, josta toisen heimon kuningas joukkoineen löytää hänet. Kom tutustuu toisen heimon elämään ja huomaa etteivät he ole kovinkaan erilaisia.

Kom tutustuu nuoreen Gina-tyttöön ja viisaaseen Martiin. He opettavat Komille omaa kulttuuriaan ja tapojaan. Kuningas kiinnostuu Komista ja tämän maailmasta, vaikka hänen neuvonantajansa eivät suvaitse muukalaista. Kuninkaan tytär on pahasti sairas ja kuningas menehtyy onnettomuudessa, kun hän on matkalla jään yli tutkimaan uusia maita. Gina ja Kom ehtivät paljastaa neuvonantajan juonen sairastuttaa prinsessa juuri ajoissa ja hän pääsee nousemaan valtaistuimelle isänsä jälkeen.


Apinan tarina on julkaistu dvd:llä suomeksi puhuttuna. Suomidubissa näyttelevät mm.Petteri Summanen ja Kiti Kokkonen. Elokuva on esitetty myös televisiossa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...