Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

maanantai 17. toukokuuta 2010

Muumien maailmanvalloitus

Uusin Muumi-elokuva Muumi ja punainen pyrstötähti on saanut ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla. Sitä markkinoidaan yli sadantuhannen euron budjetilla ja toiveissa on että muumeista tulisi maailmalla katsotuin suomalainen elokuva. Suomessa elokuvan pääsee näkemään 6.8.2010.

Puolalaisen Se-Ma-For animaatiostudion 1977–1982 valmistuneesta tv-sarjasta Muumien maailma (Opowiadania Muminków) on suomalaisin voimin koostettu nyt toinen elokuva. Muumi ja Vaarallinen juhannus sai ensi-iltansa 2008. Molemmat elokuvat on ohjannut Maria Lindberg.

Aiempaan elokuvaan ja alkuperäiseen sarjaan on erona 3D. Alunperinkin eri tasoilla liikkuvat puolitetut nukkehahmot on muokattu entistä kolmiulotteisemmiksi Japanissa. Kyseessä on Pohjoismaiden ensimmäinen 3D-elokuva.


Tove Janssonin luomat muumilaakson asukit täyttävät tänä vuonna 65-vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Päivälehden museossa Helsingissä voi katsastaa näyttelyn Suuri seikkailu – Muumiperhe 65 vuotta. Tampereen taidemuseon Muumilaakso on käymisen arvoisa paikka vuodesta toiseen.

Muumit ovat matkanneet myös Belgiaan, jonka sarjakuvamuseossa on tänä keväänä avattu suuri muuminäyttely. Museossa vierailee vuosittain jopa neljännesmiljoona kävijää, joten muumien maineen luulisi kasvavan entisestään.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...