Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 18. toukokuuta 2010

He-Man, Universumin vahvin mies


Vuonna 1980 kauppoihin ilmeistyi Mattelin lelusarja, Masters of the Universe. Sarjan keskushahmo oli He-man, oikealta nimeltään Prinssi Adam, kuningas Randorin ja kuningatar Marlenan poika. He hallitsevat planeetta Eterniaa. He-Manin kaksoisisko on nimeltään She-Ra.

He-Manin tehtävä on suojella pääkalloa muistuttavaa Harmaakalliolinnaa, jonka Velhottarelta hän on saanut voimansa. Skeletor on He-Manin vihollinen ja havittelee mm.taikamiekkaa jonka avulla Prinssi Adam muuttuu He-Maniksi lausumalla "By the power of Grayskull... I have the power!" Myös He-Manin lemmikkitiikeri Cringer muuttuu taistelukissaksi, jolla He-Man voi ratsastaa.Amerikkalaisen Filmation animaatiostudion tv-sarja He-Man and the Masters of the Universe tehtiin 1983-1985. Jaksoja valmistui yhteensä 130. He-Man oli jo 1960-luvulla perustetun studion suosituin sarja.

1985-1987 He-Man vaihdettiin kaksoissiskoonsa She-Raan ja syntyi She-Ra: Mahdin prinsessa (She-Ra Princess of Power). He-man oli menestynyt hyvin ja She-Ra suunnattiin nyt tytöille. Vaikka animaation taso oli parantunut sarja eivätkä sen oheistuotteet kuitenkaan saavuttaneet samanlaista suosiota He-Manin kanssa ja Filmation meni lopulta konkurssiin.


He-Man teki 65-jakson mittaisen paluun DiC Enterprisesin tuottamassa sarjassa The New Adventures of He-Man eli Super He-Man 1990-1991. Sarja ei menestynyt toivotulla tavalla.

He-Man yritettiin herättää henkiin vielä 2000-luvulla sarjassa He-Man and the Masters of the Universe. Mike Young Productions teki sarjaa vuosina 2002-2004.

He-Manista on tehty myös elokuvia. She-Ra esiteltiin elokuvassa The Secret of the Sword. Se ja He-Man and She-Ra - A Christmas Special valmistuivat vuonna 1985.

Suomessa He-Mania esitettiin kolmoskanavalla ensi kerran 1987. Myös He-Man lelut olivat suosittuja. Suomessa ei ole julkaistu sarjaa dvd:llä, mutta videoita on ilmestynyt yhteensä seitsemän, kolme dubattuna ja neljä tekstitettynä. She-Raa julkaistiin viisi videota tekstitettynä. Sitä ei esitetty televisiossa.

5 kommenttia:

Snowdance kirjoitti...

...prinssi Adam? Eikös Kaunottaren ja Hirviön Hirviö/prinssi ole myös prinssi Adam ja sehän näyttääkin ihan samalta!

Mielenkiintoista. Ja tarkoituksellista? :D

NoJopas kirjoitti...

Joo, tuo asia avautui mullekin vasta eilen, ja pisti kyllä miettimään. :D Tämä pitää muistaa ottaa Taikalinnassa esille.

Jukka kirjoitti...

Filmationin He-Man sarjaa tuotettiin vain 130 jaksoa. Kaksi 65jakson tuotantokautta.

NoJopas kirjoitti...

Näinpä näyttää olevan! En tiedä mistä olen tuon 150-jaksoa saanut kokoon.

Korjaan tuohon tekstiin jaksojen määrän oikeaksi, kiitos korjauksesta Jukka.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, tietoihin päivitystä :) He-Mania on näköjään juuri vähän aika sitten julkaistu DVD:nä numeroin yksi ja kaksi, jossa aina yhdessä on muistaakseni kaksi jaksoa. Bongasin täs yks päivä Järvenpään Prismassa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...