Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 11. toukokuuta 2010

Simpsoneiden 20.kausi alkaa Suomessa

Simpsoneiden Suomessa ennennäkemättömät jaksot Subtv:llä maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin kello 20.30

Suomessa aletaan esittää tänään Simpsoneiden "uusia" jaksoja. Amerikassa tämä 20. tuotantokausi on alkanut pyöriä jo syksyllä 2008 ja siellä esitetään tällä hetkellä jo 21. kauden viimeisiä jaksoja. Suomessa saamme seurata Simpsoneita siis pienellä viiveellä, tosin tosifanit lienevät nähneet nämäkin jaksot netistä jo hyvän aikaa sitten.Subtv esittää Simpsoneita Helatorstaina 13.5 kuuden jakson verran kello 11.00 eteenpäin. Aamuihmiset voivat avata tv:n jo kello 8.50 jolloin näytetään viisijaksoa Futuramaa.

Lisäksi Subtv näyttää kolme Simpsonit dokumenttia.
To 13.5. klo 13.45 Simpsonit: Julkkisfrendit (The Simpsons: Celebrity Friends)
Pe 14.5. klo 19.30 Simpsonit: Sattuu ja tapahtuu (The Simpsons: Mischief and Mayhem)
Ma 17.5. klo 19.30 Simpsonit: Pintaa syvemmältä (The Simpsons: Access All Areas)

4 kommenttia:

Snowdance kirjoitti...

Tuli Simpsoneista mieleen...tiedätkö yhtään sellaista länsimaista piirrettyä sarjaa, joka OLISI piirretty "tosissaan hyvin" ja joka EI OLISI ensisijaisesti lapsille/esiteineille suunnattu?

Miulle on tullu fiilis, että kaikki aikuismaisemman sisällön sarjat olisivat jonkinlaisia pilapiirroksia/karikatyyrejä. Niiden ihmishahmot erityisesti. Ihan kuin sarjojen tekijät häpeäisivät realistisempia piirrettyjä ja yrittäisivät vakuutella, että "eihän me tätä sillä tavalla tosissaan yritetä tehdä!" Tuo on ainakin itelläni aina ollu se syy, miksi katon animaatiosarjoja vain animen puolelta.

Aiheesta saisi epäilemättä aikaiseksi vaikka pienen esseen. :D

- Snowi

NoJopas kirjoitti...

Aikusille suunnatuista animaatioista kirjoittelin hieman: http://elakoonkuvat.blogspot.com/2010/01/animaatioita-aikuisille.html

Kun tuossa listattuja sarjoja silmäilee lähes kaikki ovat komedioita ja tosiaan hyvin tyylitellysti piirrettyjä.

Kukkulan kuningas on ainut aikuisille suunnattu realistisempi sarja joka minulle tulee mieleen. Hahmot ovat hyvinkin tavallisia pulliaisia ja tarinatkaan eivät ole vitsien laukomista. Huumori on aika erilaista kuin vaikka Simpsoneissa.

Snowdance kirjoitti...

Ai, olitkin jo käsitellyt tätä aihetta! :O En lukenut vielä tuossa vaiheessa blogiasi. :'D

Olen miettinyt, että kun telkkariin kuitenkin nykyään tehdään valtavan paljon erilaisia näyteltyjä mysteerisarjoja ja muuta ei-niin-vakavaa, joissa usein vielä käytetään tietokoneanimaatiota tehosteisiin ja vastaaviin yliluonnollisuuksiin, niin miksei sellaista voisi toteuttaa saman tien myös _kokonaan_ animoituna...?

Tosin tällaisten sarjojen jaksot kestävät yleensä sen 45 min, kun taas lasten animaatiosarjat ja animesarjat vain 20 min (eikös?) Ehkä asennekysymyksen lisäksi syynä on hinta ja työläys? (En tiedä yhtikäs mitään elokuvateollisuudesta, kuten näkyy...:D)

NoJopas kirjoitti...

En tiedä olisiko jonkun scifi/seikkailu/mysteeri/kauhu -sarjan tekeminen kokonaan animaationa edes hirveän paljon kalliimpaa kuin live-actionina. Animaatiossahan kaikki on mahdollista. :D Tekijöitä tuo kyllä vaatisi, eli ihan pienillä studioilla ei olisi resursseja moiseen.

Viime vuosina on tuntunut että tv-sarjat ovat menneet elokuvallisempaan suuntaan. Ihmiset vielä usein katsovat bokseilta/netistä useita jaksoja peräkkäin.

Koskakohan joku iso animaatiostudio tekee tv-sarjan? DreamWorks on kyllä tainnut tehdä parikin?

Asenne että animaatiot = lastenohjelmat onneksi tuntuu kadonneen melkein kokonaan. Tai sitten pyörin pienissä piireissä. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...