Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 4. toukokuuta 2010

Sätkyjä ja tärinöitä

Sätkyjä ja tärinöitä (Grizzly Tales for Gruesome Kids) opettaa lapset hyville tavoille pelottelemalla heitä kauhutarinoilla. Sarja perustuu Jamie Rixin kirjoihin.Sarjaa on tehty kuusi kautta, jokaisessa kolmetoista 10 minuuttista jaksoa. Lisäksi on 22 minuuttinen erikoisjakso A Grizzly New Year's Tale: The Crystal Eye. Sätkyjä ja tärinöitä on saamassa jatkoa vuonna 2011 otsikolla Grizzly Tales : Cautionary tales for Lovers of Squeam.

Pitkä teatterissa tapahtuva alkutunnari on myöhemmillä kausilla korvattu lyhyellä versiolla, jolla ukko Grizzly toivottaa katsojat tervetulleiksi teatteriinsa. Vaikka tunnari on nukkeanimaatiota, itse sarja oli käsinpiirretty vuoteen 2006 asti, jolloin se muuttui tietokoneanimaatioksi.


Sarja on toteutettu Elephant Productionsin ja Honeycomb Animationin yhteistyönä vuosina 2000-2006. Sen ohjasivat Simon ja Sara Bor yhdessä kirjojen kirjoittajan kanssa. Suomessa on Honeycombin sarjoista esitetty myös Noitia, jättejä ja susihukkia ja Hassu laakso.

Suomessa Sätkyjä ja tärinöitä esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 2002. Suomenkielisenä kertojana toimi Ilkka Heiskanen. Sarjaa ei ole julkaistu dvd:llä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

HYIIII TÄÄÄ ON KAMALALAAAAAAA

Jenny kirjoitti...

Mie olin niiiiin koukussa tuohon silloin kun se tuli ekoja kertoja. Se oli kamala, mutta ihana! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...