Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

lauantai 4. syyskuuta 2010

Kotimainen animaatiostudio

Suomen suurin animaatiostudio on vuonna 2000 perustettu Anima vitae. Studio on jaettu kolmeen osaan, elokuviin ja tv-sarjoihin keskittyy Anima Studio, Anima Boutique vastaa 2D animaatiosta ja Anima Commercial mainoksista.

Kukaan tv:tä katsova suomalainen ei ole voinut välttyä näkemästä studion tekemiä mainoksia, niitä on nimittäin valmistunut yli kaksi sataa. Varsinkin Vr:lle tehdyt animaatiot Helsingin rautatieaseman lyhdynkantajista ovat herättäneet huomiota. VR:n mainoskampanja on myös palkittu useasti.


Itse valtiaat pyöri televisiossa vuosina 2001-2008. Sarjaan valmistui 233 jaksoa ja viisi tv-elokuvaa joista suurinosa musiikaleja eri teemoilla. Sarjan hahmot olivat suomalaisia poliitikkoja ja tyylilaji poliittinensatiiri. Itse valtiaat sai sekä kehuja että hyllytys vaatimuksia, ja vetosi myös lapsikatsojiin.

Vuonna 2006 Itse valtiaiden hahmoja käytettiin elokuvassa Keisarin salaisuus jonka tarina ei kuitenkaan liity politiikkaan. Suomen ensimmäinen cgi-animaatioelokuva ei saanut kovin hyviä arvosteluja.


Eduskuntatalolta siirryttiin Pasilan poliisiasemalle vuonna 2007. Pasilaa on esitetty nyt 24-jaksoa ja lisää valmistuu vuodeksi 2011. Alunperin sarjan suunniteltiin olevan vain yhden tuotantokauden mittainen, mutta sen suosio on noussut koko ajan, ensimmäinen kausi meni monelta katsojalta jopa täysin ohi, ennenkuin huhut animoiduista poliiseista alkoivat kiertää kahvipöydissä ja nettikeskusteluissa. Pasilaa on julkaistu kahdella dvd:llä.


Kari Juusosen ja Michael Hegnerin ohjaama Niko, lentäjän poika valmistui vuonna 2008 ja sen tekemisessä olivat mukana animaatiostudiot myös Tanskasta, Irlannista ja Saksasta. Elokuvan oikeudet on myyty yli sataan maahan. Suomessa elokuva palkittiin kahdella Jussilla, jotka tulivat parhaasta käsikirjoituksesta ja parhaasta elokuvasta. Nikolle tehdään jo jatko-osaa.
Vuoden 2010 maailmannäyttelyssä Shanghaissa esitettiin Animan tekemää The Daily Ape Show nimistä animaatiota. Kuudessa kahden minuutin pätkässä apinakaksikko Mauri ja Pekka esittelevät Suomea maailmannäyttelyn kävijöille.


Animan seuraava elokuva valmistuu ensi jouluksi, kyseessä on Antti Haikalan ohjaama Maaginen kristalli.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...