Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 23. syyskuuta 2010

Kristoffer Kolumbus seikkailee


Suomitv esittää perjantaisin vuonna 1992 valmistunutta animaatiosarjaa nimeltä Kolumbuksen seikkailut. 26-osainen sarja on Nippon animationin tuotantoa ja alkuperäiseltä nimeltään Bōkensha - The Man was from Spain. Sarja on tehty yhteistyössä Espanjan kanssa ja sen espanjalainen nimi on Las aventuras de Cristóbal Colón.

Sarjaa ohjannut Fumio Kurokawa on työskennellyt myös Nipponin Matka maailman ympäri ja Viidakkokirja -sarjojen ohjaajana. Lisäksi hän on ollut tekemässä Robinsonin perheestä ja Sindbadista kertovia sarjoja.


Kolumbuksen seikkailut kertoo tietenkin Kristoffer Kolumbuksen elämästä ja tarina alkaa hänen lapsuudestaan. Jo hyvin nuorena Kolumbus lähtee seilaamaan maailman meriä. Hän alkaa haaveilla löytöretkistä tuntemattomiin maihin viikinkilegendojen innoittamana.

Mukana on myös romantiikkaa kun Kolumbus rakastuu kuvernööörin tyttäreen. Pariskunnan alku on vaikea koska Felipa seurustelee jo toisen miehen kanssa eikä hänen perheensäkään hyväksy Kolumbusta. Silti he päätyvät yhteen ja saavat Diego-pojan. Felipan kuoltua Kolumbus rakastuu Beatrixiin ja he saavat Fernando-pojan.

Kolumbuksella on vaikeuksia saada Espanjan kuninkaallisten lupaa suunnittelemalleen löytöretkelle, jonka tarkoitus on löytää reitti Intiaan lännen kautta. Vihdoin Kolumbus saa suostumuksen suunnitelmalleen ja toteuttaa sen, tosin oikeasti hän päätyy Amerikkaan ei Intiaan. Sarjan viimeisessa osassa Kolumbus palaa ensimmäiseltä Amerikan matkaltaan Espanjaan.Paitsi että Kolumbuksen elämästä on todellisuudessa olemassa ristiriitaista tietoa, häntä voi myös pitää sankarillisena seikkailijana tai alkuperäiskansojen riistäjänä ja ryövääjänä, näkökulmasta riippuen. Tv-sarjassa Kolumbus esitetään tottakai sankarina ja ehkä sarjasta saa eniten irti kun suhtautuu siihen fiktiona ja seikkailutarinana jossa historia on ollut vain inspiraation lähteenä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oho, tämä tuli kyllä minulle yllätyksenä. Olen kuullut sarjasta aiemmin ja olen jo jonkin aikaa ollut kiinnostunut näkemään sen, mutta en olisi ikinä uskonut, että se joskus näytettäisiin Suomessa. Toivottavasti tulee DVD:lle.

Minä olen ollut siinä uskossa, että tämä olisi tehty yhteistyössä italialaisten kanssa. Ainakin italialainen Mondo TV listaa sarjan kotisivuillaan. Ehkä italialaiset ovat olleet mukana rahoittamassa projektia tms. Oli miten oli, toivottavasti tämä tarkoittaa, että muitakin Mondo TV:n sarjoja saataisiin Suomeen. Heidän katalogissaan on monia erittäin laadukkaita japanilaisten kanssa tuotettuja sarjoja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...