Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

maanantai 6. syyskuuta 2010

Rakkautta ja Anarkiaa 2010

23. Rakkautta ja Anarkiaa filmifestivaalin ohjelmisto on julkaistu. 16-26.9 välisenä aikana voi Helsingissä nähdä monta mielenkiintoista animaatioita.

Festivaaleilla pyöriviä elokuvia on toisinaan julkaistu myöhemmin dvd:llä, eli on toivoa nähdä näitä kotisohvaltakin jos ei paikan päälle pääse.Japanilaisen Mamoru Hosodan elokuva Summer Wars on valmistunut vuonna 2009. Elokuvan voi katsoa koko perhe ja perhe on myös yksi elokuvan teemoista. Elokuvan päähenkilö on matikkanero Kenji jonka Natsuki-tyttö on pyytänyt isomummonsa syntämäpäiville. Siellä poika esitelläänkin yllättäen sulhasena koko Shinoharan suvulle. Nörttelleissään Kenjin onnistuu romahduttaa kokonainen virtuaalimaailma ja se vaarantaa myös todellisuuden. Onnekseen Kenji saa tilanteen pelastamiseksi apua Shinoharoilta.

Summer Wars kuuluu R&A:n sarjaan Finnkino-kilpailu jonka voittajaelokuva pääsee valtakunnalliseen levitykseen.Evangelion: 2.0 You Can (Not) Advance on myös japanilainen animaatio. Vuonna 2009 valmistunut elokuva on toinen neljästä Neon Genesis Evangelion tv-sarjaan perustuvasta elokuvasta. Tv-sarjaa on esitetty myös Suomessa. Scifi-seikkailu sijoittuu tulevaisuuteen jossa teinit ohjaavat enkeileiksi kutsuttuja hirviöitä vastaan taistelevia robotteja.Pom Poko on Isao Takahatan studio Ghiblille ohjaama elokuva vuodelta 1994. Elokuvasta löytyy aiemmin kirjoitettu esittely.Oscar ehdokkaana ollut irlantilaisanimaatio The Secret of Kells on tehty Irlannissa vuonna 2009. Se kertoo Irlannin kansallisylpeydestä, The Book of Kells -kirjasta. Elokuvassa kirja ei ole vielä valmis kun kuvittajamunkki Aidan saapuu sen kanssa Kellsin luostariin. Nuori Brendan on halukas oppimaan kuvittamista ja hänestä tulee Aidanin apulainen. Poika joutuu lähtemään luostarista etsimään pähkinöitä, joista tehdään mustetta. Metsässä Brendan saa metsänhengestä ystävän, joka tutustuttaa hänet luostaria ympäröivään maailmaan, mutta joutuu myös kohtaamaan pelkonsa.Ranskalaisen Sylvain Chometin vuonna 2010 valmistunut elokuva The Illusionist perustuu Jacques Tatin käsikirjoitukseen. Tati on ollut myös esikuvana animaation päähenkilölle. Tarina kertoo ikääntyvän taikurin ja nuoren tytön ystävyydestä ja maailman muuttumisesta 1950-luvun lopussa.

Lisäksi mainittakoon kokoelma tuoreita Tsekkianimaatioita otsikolla Tsekkiläisen animaation uusi aalto - Anifest presents. Tässä näytöksessä esitetään yhdeksän lyhytelokuvaa jotka ovat valmistuneet vuosina 2003-2008.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...