Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 7. syyskuuta 2010

Erkki stressaa eikä siitä nautiErkki yksinhuoltajaisä, jonka 6-vuotias tytär on allerginen lähes kaikelle ja 10-vuotiaalla pojalla on oppimisvaikeuksia. Kodinhoidossa Erkillä on onneksi apunaan au-pair, jolla tosin on nuoresta iästään huolimatta ongelmia mm.alkoholin kanssa. Erkkiä painaa yhä parin vuoden takainen avioero ja exvaimon piinaavat puhelut eivät helpota hänen oloaan. Ja kontrastiksi Erkin huolia ja paineita täynnä olevalle arjelle naapurissa asuu täydellinen ja kaikinpuolin menestynyt perhe. Erkki ei pääse huokaamaan edes työpaikallaan, jossa hänen uransa ei etene vaan taantuu ja paineet kasaantuvat. Ei siis ihme että Erkin ohimossa tykyttää.


Stressi-Erkkiä (Stressed Eric) tehtiin 13-osaa vuosina 1998-2000. Englantilaisen sarjan on luonut Carl Gorham ja ensimmäisen kauden animoinnista vastasi Amerikkalainen Klasky Csupo-studio, ja Stressi-Erkissä voikin nähdä samoja piirteitä esimerkiksi studion Ipanat-sarjan kanssa.

Stressi-Erkkiä esitettiin Eglannissa BBC:llä ja se myytiin myös Amerikkaan, jossa sitä esitettiin ensimmäisenä animoituna brittikomediana parhaaseen katseluaikaan. Sarja ei kuitenkaan ollut Amerikassa huikea menestys, vaikka sitä yritettiin muokata jenkkimakuun sopivaksi vaihtamalla ääninäyttelijät englantilaisista amerikkalaisiin ja muokkaamalla samalla hieman tarinaakin. Erkistä tuli amerikkalainen, joka oli muuttanut Lontooseen ja perheen perustamisen jälkeen jäänyt sinne nalkkiin.

Suomessa sarjan esittäminen alkoi Nelosella vuonna 2000 ja suomalaisiin stressaantunut elämässään jatkuvasti epäonnistuva Erkki taisikin upota amerikkalaisia paremmin. Valitettavasti näyttää siltä ettei sarjaa ole julkaistu dvd:llä lainkaan, saati että siitä olisi suomijulkaisu.


Jaksot:
1.Nativity
2.Sex
3.Pony
4.Hospital
5.Potato
6.Tidy
7.Cricket
8.Bursting
9.Team
10.Tent
11.Crush
12.Au pair
13.Drool

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...