Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Maailman pienin animaatio

Aardman animationsin stopmotionanimaation Dot päähenkilö on päässyt Guinnessin ennätysten kirjaan. 9 mm pitkä tyttö on nimittäin maailman pienin animaatiohahmo.

Puolitoista minuuttisen lyhärin ovat ohjanneet Will Studd ja Ed Patterson. Animaatio on kuvattu Nokian N8 puhelimella CellScope-objektiivilla ja se on toteutettu Nokian tilauksesta.


Dot-tyttö on valmistettu käyttämällä useaa 3D printerillä toteutettua hahmoa, eli sen jäseniä ei liikuteta vaan hahmon asentoa muutetaan vaihtamalla koko hahmo. Animaation taustalla on oikeita kankaita ja tavaroita, kolikoita, nuppineuloja, kyniä ja kasveja joiden seassa tyttö liikkuu.Jos animaation tekeminen vaatii muutenkin kärsivällisyyttä ja tarkkuutta, tässä projektissa näitä ominaisuuksia on tarvittu todella. Pienen pieni selviytymistarina on huikeaa katsottavaa.

3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Oho, tuo oli todella hieno. Ajatella, että on viitsitty näpertää.. Kuinkahan kauan tähän on tosiaan tehty töitä? Blogisi on kiva, kun täältä löytää animaatiosta paljon uutta tietoa ja uutisia :)

NoJopas kirjoitti...

Jos muistan oikein making-of pätkässä (löytyy youtubesta) sanottiin että päivässä saatiin kuvattua neljä sekuntia. Eli pelkkään animointiin on mennyt yli kuukausi.

Tämä on kyllä hauska pätkä. Hyviä ideoita ja yksityiskohtia. Arkipäiväiset tavarat näkee ihan uudessa valossa tämän jälkeen.

Minna kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! Oikeasti, ihan uskomatonta, neljä sekuntia päivän aikana... Kyl vaatii paljon jaksamista ja ihan siis jo sitä näkemystä, että mitä siitä lopulta tulee. Tämän takia mä arvostan animaatioiden tekijöitä :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...