Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Mainio agenttikolmikko Kolme ässää

Sakke, Salla ja Saastamoinen ovat Kolme ässää. Lapsikaksikko ja suuri keltainen koira ratkaisevat arvoitukset ja nuuskivat tietoonsa mysteerien ratkaisut 33-osaisessa piirrossarjassa.


Salla ja Sakke asuvat samassa kerrostalossa. Saastamoinen on Saken koira ja sen tehtävä on kantaa agenttisalkkua. Koiran hajuaistillekin on usein käyttöä. Salapoliiseilla riittää työtä aivan omilla kotinurkillaan. Pihapiirissä ja kellarissa saattaa törmätä vaikka minkälaisiin mysteereihin ja joskus heidän vanhempansa tarvitsevat agenttien apua. Sallan isä on puutarhuri jonka tomaatteja käydään tärvelemässä, hänen äitinsä työpaikalla sairaalassa kuuluu kummia ääniä. Saken äiti on töissä kaupassa jossa tavarat putoilevat hyllyiltä.

Agentit jäljittävät kadonneita tavaroita, varjostavat ja vakoilevat, paljastavat ryövärit ja kohtaavat toisinaan jopa yliluonnollisilta vaikuttavia mysteerejä. Vaikka tehtävät saattavat näyttää aluksi kinkkisiltä, ei yksikään arvoitus jää ratkaisematta. Rohkeutta ja nokkeluutta kuitenkin tarvitaan.


Sarjan on ohjannut myös Koiramäkeä ja Mansikkalaa animoinut Mikko Kunnas. Animoinnissa on ollut ohjaajan lisäksi mukana myös Tuija Kunnas ja sarjan on käsikirjoittanut Simo Ojanen. Yhden jakson pituus on noin viisiminuuttia. Sarja on toteutettu käsin piirtäen ja sen tekemiseen meni 4-5 vuotta. Sen tekeminen on alkanut ilmeisesti vuonna 1994. Lukijana toimi Tapio Hämäläinen.Suomessa sarjaa on esitetty Pikku Kakkosessa ja sen kaikki jaksot on julkaistu dvd:llä. Yle on levittänyt sarjaa myös ulkomaille ja ainakin islantilaisiin lapsiin se upposi animaatiohahmojen kävelytyyliä myöten. Päiväkotien pihoilla nähtiin sarjasta innostuina pää reilusti keikkuen kulkevia lapsia. Sallan ja Saken niskathan ovat animaatiossa melkoisessa liikkeessä.

Sarjan lisäksi agentit ovat valistaneet mm.heijastimen ja pelastusliivien tärkeydestä yhteensä kuudessa tietoiskussa. Ainakin Heijastintietoiskua on esitetty viime vuosinakin iltojen pimenettyä.

Jaksot:
Apua karhu!
Aartenkaivajan arvoitus
Avain kateissa
Lentävä lohikäärme
Tomaattiarvoitus
Lumimiehen jäljillä
Vesihirviö
Sateenvarjovaras
Kammottava pulputtaja
Outo ääni sairaalassa
Kaupassa kummittelee
Hätä pesäpuussa
Sukellusvene
Saastamoinen katoaa
Kummitustalo
Miksi torvi ei soi?
Salla on paras
Pankkiryöstö
Koditon koiranpentu
Iltataivaalla ufo
Saastamoisen onnenluu
Palovartiossa
Sammakkohuolia
Mustan pullon arvoitus
Meteliä lelutehtaassa
Kellarivaras
Porkkananenä kateissa
Piparkakkuarvoitus
Sallan hattu hukassa
Kimaltava aarre
Joulukuusimetsässä
Joulupukki ryöstetty
Kuka varasti kellonviisarit

Tietoiskut:
Heijastintietoisku
Pelastusliivit ylle
Alä sukella minne vaan!
Mehukanisteri tänne!
Saastamoinen uimakoulussa
Saastamoinen uppeluksissa

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin muistan, kun joskus pentuna matkin sarjan lasten kävelytyyliä! :D

Euva kirjoitti...

^ Hups, jäi nimimerkki pois edellisestä kommentista. Noh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...