Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

lauantai 5. kesäkuuta 2010

Elokuva Hopon poppoosta.

Sunnuntaina 6.6.2010 TvViisi (Voice) esittää elokuvan Hopon Poppoo (A Goofy Movie) kello 19.00. Elokuvan on ohjannut Kevin Lima.

Vuonna 1995 valmistuneen Disneyelokuvan pääosassa ovat Hessu Hopo ja hänen poikansa Max. Heistä on tehty myös tv-sarja Hopon poppoo (Goof Troop) vuosina 1992-1993. Sarjaa on esitetty myös Suomessa. Toinen elokuva valmistui vuonna 2000 ja on nimeltään Hessu Hopo - Rampin rämäpää (An Extremely Goofy Movie).


Max on ihastunut koulutoveriinsa Roxanneen, ja yrittää hurmata tytön tanssimalla kevätjuhlissa. Max kuitenkin joutuu rehtorin puhutteluun ja Hessulle ilmoitetaan asiasta. Hessu pelästyy ja päättää että hänen täytyy viettää enemmän aikaa Maxin kanssa, jotta tämä ei joutuisi huonoille teille. Niinpä kaksikko lähtee lomamatkalle. Max tosin hyvin vastahakoisesti, sillä Roxanne oli lupautunut lähtemään hänen kanssaan bileisiin, jotka nyt jäävät väliin.

Maxin selittäessä asian tytölle, hän samalla puhuu ohi suunsa ja väittää tuntevansa kuuluisan Powerlinen, jonka tv-esiintymistä bileissä on tarkoitus seurata. Max kertoo menevänsä konserttiin paikan päälle ja nousevansa itsekin lavalle. Tämä on tietenkin kaukana totuudesta.


Maxin ja Hessun reissu ei Maxin mielestä suju ollenkaan hyvin. Hänen tehtävänsä on lukea karttaa ja lopulta poika keksiikin johdatella heidät pois oikealta reitiltä, kohti Powerlinen keikkaa. Kun tämä selviää Hessulle seuraa perheriita, jonka seuraukset ovat vähällä olla vakavia.

Max saa kuitenkin kerrottua isälleen ihastuksestaan ja Hessu heltyy viemään poikansa konserttiin. Maxin onnistuu myös lunastaa lupauksensa nousta lavalle. Kotona Max päätyy kertomaan Roxannelle totuuden Powerlinesta. Tyttö antaa Maxille anteeksi ja he sopivat ensimmäiset treffinsä.


Tämä elokuva on ehkä jäänyt Disneyn klassikoiden ja niiden jatko-osien varjoon. Harmi, sillä kyseessä on oikeasti hauska ja ehkä hieman muista Disneyelokuvista poikkeava pätkä. Aiheeseen on varmasti melkein kaikkien helppo samaistua, nuoremmat voivat jakaa Maxin kanssa ensi-rakkauden huuman ja vanhempien kanssa matkailun kauhut. Hessun huoli pojastaan ja vilpitön yritys järjestää hauska matka on luultavasti tuttua varhaisteinien vanhemmille. Ja he voivat ottaa oppia myös siitä miten ei kannata toimia.

Jos tämä olisi näytelty elokuva en luultavasti katsoisi sitä vaan pelkäisin teinileffan aiheuttamaa myötähäpeää ja epäuskottavuutta. Varsinkin jos elokuva olisi Amerikkalainen. Piirrettynä tämä tarina kuitenkin toimii hyvin. Silti vastaavia tavallisten nuorten elämästä kertovia animaatioita ei ihan hirveästi tule mieleen.

Elokuva on julkaistu Suomessa myös dvd:llä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi.

Ihan mieletön sivu, hienoa että jaksat nähdä vaivaa :)
Ilmoittelit tuolla että jos jollain olisi hukassa joku piirretty.. meinaan mulla olisi kaksikin ehkä voisit auttaa. Mihin voisin laittaa pitempää kertomusta niistä? Jos siis jaksat auttaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...