Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Johtopäätös!

Yksityisetsivät Nikke Knatterton (Nick Knatterton) on alkujaan saksalaisen Manfred Schmidtin sarjakuvahahmo. Hahmo parodio Amerikkalaisia salapoliiseja ja supersankareita. 15-osainen piirrossarja valmistui vuonna 1977. Scmidt käsikirjoitti myös sarjan ja ohjasi jaksot. Animoinnista vastasi Miki Muster.


Nikke on mestarillinen salapoliisi. Hän omaa tarkan muistin ja valppaat aistit ja huikean päättelykyvyn. Nikellä on käytössään myös laaja kokoelma erilaisia ja mielikuvituksellisia varusteita. Väkivallan sijaan tämä etsivä käyttääkin mieluummin apunaan näitä vempeleitä mutta tarvittaessa mojauttaa roistoja tarkalla nyrkillään.


Vaikka sarja ei juuri mässäile väkivallalla, sitä ei alastomuuden ja pikkutuhmien vitsien takia voi suositella lasten katsottavaksi. Kuitenkin moni 80-luvun lapsi muistaa katsoneensa sarjaa pienenä yhdessä vanhempiensa kanssa. Ehkä Nikke siis kuitenkin on koko perheen viihdettä. Sarjasta löytyy monenlaista huumoria, toisia naurattavat Niken johtopäätökset ja huikeat apuvälineet, tosiin uppoaa politiikan, viihdeteollisuuden tai yhteiskunnan piikittely.


Hahmot eivät puhu, vaan sarjan tapahtumia selventää kertoja. Äänimaisema koostuu äänitehosteista. Suomenkielisenä lukijana toimi Jarmo Koski, joka äänitti osuutensa usein ensimmäisellä otolla, jopa koko jakson kerrallaan. Kertoja selostaa tapahtumia yksityiskohtaisesti ja asialliseen tyyliin ja tahti on nopeatempoisessa sarjassa usein hengästyttävä. Kertoja tuokin sarjaan oman huumorinsa ja suomenkielinen käännös ja Kosken eläytyminen ovat onnistuneet erinomaisesti.

Suomessa sarja on esitetty ensimmäisen kerran vuonna 1989 ja uusittu muutamia kertoja. Kaikki jaksot julkaistiin dvd:llä vuonna 2008.

Jaksot:
1. Tunnetko Knattertonin?
2. Alibi-baarin salaisuudet
3. Aina perjantaisin
4. Tiirikoita, turvasäilöjä ja tekijöitä
5. Kauko-ohjattu mehiläinen
6. Seteleitä, letukoita ja huijareita
7. Urkkijoita, hölmöjä ja haihattelijoita
8. Tuliaseita ja tietokoneita
9. Käteistä, koruja ja koukeroita
10. Keräilijöitä, väärentäjiä ja varkaita
11. Rikollinen liemikuutio
12. Pää putosi jokeen
13. Ryöstäjiä, tyttöjä ja hotelleja
14. Muotia, maalareita ja malleja
15. Kujeita, kuhertelua ja kuvantekijöitä

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...