Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 22. kesäkuuta 2010

Pingviinit on täällä jo

Kesän kuumuuteen on tarjolla viilennystä pingviinianimaatioiden parissa.


Vuonna 2006 valmistuneen Happy feet -elokuvan pääosassa on pingviini Mumble. Muista pingviineistä poiketen Mumble laulaa surkeasti, mutta nauttii steppaamisesta. Valitettavasti kaikki pingviinit eivät tälläistä erilaisuutta suvaitse. Mumble joutuukin taistelemaan monia vaikeuksia vastaan etsiessään omaa paikkaansa.

Elokuvan ovat ohjanneet George Miller, Warren Coleman ja Judy Morris Australian ja Amerikan välisenä yhteistyönä. Happy feet on palkittu mm. parhaan animaation Oscarilla.


Vuosi Happy Feetin jälkeen valmistui toinen pingviineistä kertova tietokoneanimaatio. Sony Pictures Animationsin Surf´s Upissa pingviinit eivät laula, vaan surffaavat. Päähenkilö Cody lähtee ensimmäisiin suuriin surffikilpailuihinsa ja matkasta kuvataan dokumenttia. Matkan aikana Cody tutustuu moniin surffareihin ja kasvaa henkisesti. Elokuvan ovat ohjanneet Ash Brannon ja Chris Buck.


DreamWorksin Madagascar-elokuvista tutuksi tulleet pingviinit saivat oman tv-sarjan vuonna 2008. Sarjassa pingviinit ovat palanneet asumaan eläintarhaan, josta eläinjoukko ensimmäisessä elokuvassa pakeni. Jaksoja on valmistunut jo 62. Suomessa sarjaa on esitetty Sub Juniorilla ja julkaistu dvd:llä.


Don Bluthin näkemys pingviineistä valmistui vuonna 1995. Suomessa nimellä Pikku Pingviini (The Pebble and the Penguin) julkaistu elokuva kertoo pingviinien kosiomenoista. Hubie löytää rakkaallensa upean kosiolahjan, mutta joutuu kamppailuun ilkeän kilpakosijan kanssa. Hubie joutuu taistelemaan hengestään myös merileopardia vastaan ja päätyy lopulta vangiksi laivalle jonka määräpaikkana on eläintarha. Yhdessä uuden tuttavansa Rockon kanssa Hubie pakenee ja lähtee kohti kotia ja kultaansa ja yrittää ehtiä perille ennen kosiopäivää.


The Adventures of Lolo the Penguin (Tai Scamper the Penguin) on Venäjän ja Japanin yhteistyönä vuonna 1988 valmistunut elokuva. Elokuvan alkuperäiset nimet ovat Priklyucheniya pingvinyonka Lolo ja Chīsana Pengin Roro no Bōken. Elokuva on nähty myös Suomessa.

Pieni Lolo kohtaa vaaroja jo ennen kuoriutumistaan. Hänestä kasvaa kuitenkin utelias pingviinilapsi, joka yhdessä ystävänsä Pépén kanssa tutkailee maailmaa. Valitettavasti kaksikko joutuu pois kotiseudultaan ja kohtaa monia vaaroja. He kuitenkin onnistuvat palaamaan kotiinsa, mutta vain huomatakseen muiden pingviinien joutuneen salametsästäjien kiinniottamiksi. Tässäkin tarinassa pingviinit on tarkoitus myydä eläintarhaan. Lolo onnistuu kuitenkin pelastamaan lajitoverinsa ja pingviinit jatkavat elämäänsä.


Disneyn Viluinen pingviini (The Cold Blooded Penguin) kertoo Pablosta, joka ei voi sietää pakkasta ja alkaa toteuttaa haavettansa muuttaa lämpimämmille seuduille. Lyhytelokuva on osa Disneyn Kolme caballeroa -elokuvaa joka valmistui vuonna 1945.


Walter Lantz studion suosituimman hahmon, Nakke Nakuttajan kannoilla vaappuu pingviini Ville Viluinen (Chilly Willy). Paul J. Smith loi pakkaskammoisen pikku pingviinin vuonna 1953. Ville esiintyi noin viidessäkymmenessä lyhytelokuvassa ja siirtyi myös sarjakuviin.


Alkujaan sveitsiläinen vaha-pingviini Pingu sulattaa sydämet. Vanhempiensa ja pikkusiskonsa Pingan kanssa iglussa majaileva Pingu on vilkas ja vauhdikas pingviinipoika, joka harrastaa kelkkailua, kepposia ja käy myös koulua. Pingun myötä katsojille tulee tutuksi pingviinien kieli. Erityisesti Pingu on tunnettu "Nuut nuut!" -huudahduksestaan.


Juniorilla on voinut törmätä viiteen pingviinivauvaan sarjassa Pinkku Poppoo (Ozie Boo!). Jokaisella untuvikolla on erivärinen nokka. Perheen pienimmille suunnatun sarjan takana on ranskalainen Cyber Group Studios.


Myös Pororo (Pororo the Little Penguin) on seikkaillut Juniorilla. Korealaisessa sarjassa Pororo-pingviini asustelee saarella yhdessä eläinystäviensä kanssa. Pororo on siitä poikkeuksellinen pingviini, että hän haaveilee lentämisestä.


Niin sympaattisia kuin pingviinit ovat, voi niistäkin löytyä synkkä puoli. Vuonna 1993 valmistuneessa Wallace ja Gromit lyhärissä Väärät housut (Wrong Trousers) Wallace ottaa alivuokralaisekseen pingviinin, jonka tyynen ulkokuoren alla onkin rikollisnero. Pingviini käyttää Wallacea häikäilemättömästi hyväkseen, mutta Gromit on nopeasti perillä tämän kieroiluista. Elokuva huipentuu huikeaan takaa-ajoon.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...