Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 1. kesäkuuta 2010

Toivotaan toivotaan

Blogissa on ollut kahden kuukauden ajan kysely aiheesta Mikä tv-sarja pitäisi julkaista dvd:llä?

Kyselyyn vastattiin huikeat 120 kertaa. Vanhojen animaatiosarjojen ystäviä siis riittää. Vaihtoehdoista oli mahdollista valita kerralla useita mieluisia sarjoja ja äänet jakautuivat seuraavanlaisesti:

Kaukametsän pakolaiset 48
Sherlock Koira 29
Joku muu? 22
Liisan seikkailut Ihmemaassa 18
Jaki vuoriston karhu 17
Nooan saari 17
Pörri orava 13
Bambukarhut 12
Pinokkio 9
Viidakkokirja 4

Esitin toiveen että "Joku muu" vastauksia olisi selvennetty kommentein, mutta kukaan tämän vaihtoehton valinneista ei halunnut tarkemmin kertoa mitä sarjaa toivoi. Nämä 22 vastausta jäävät siis mysteeriksi. Itseäni jäi harmittamaan että unohdin listalta Vili Vilperin. Tuskin olen ainoa joka mieluusti ottaisi sarjan omaan hyllyyn, ehkä osa "Joku muu" vastauksistakin koski Viliä.

Olen paitsi tyytyväinen kyselyn runsaaseen osanottoon ja ihmisten kiinnostukseen nostalgisiin dvd-julkaisuihin, erityisesti siihen että kolmentoista ihmisen toive on jo toteutumassa. FS Film julkaisee kaksi Pörri Orava dvd:tä jo 4.6. Molemmissa dvd:eissä on tosin vain kaksi jaksoa, joten kovin pitkäksi aikaa ei katsottavaa vielä riitä. Vielä en osaa sanoa onko julkaisussa käytetty Ylen Inkeri Walleniuksen kertomaa dubbia vai uutta Juniorin dubbausta.

Lähetin jokin aika sitten joillekin dvd-levittäjille palautetta jossa kerroin blogistani ja tästä kyselystä. Sain mukavia vastauksia, tosin Pörri Orava oli ainoa sarja jota oli tässä vaiheessa edes suunniteltu julkaistavaksi. Palaute meni kuitenkin eteenpäin, toivotaan toivotaan edelleen.

Myös Ylelle laitoin tietoa tästä kyselystä ja esitin toiveen tv-uusinnoista koskien sarjoja joita ei dvd:llä ole saataville. Vastausta ei ole kuulunut. Nooan saari pyörii tällä hetkellä FST:n puolella, olisikohan mahdollista että se esitettäisiin myös suomenkielisenä? Syksyllä alkaa sekä Matka maailman ympäri että Peukaloisen retket, mutta molemmat sarjathan ovat saatavilla kokonaisuudessaan bokseilla. Ainakaan Ylen esittelystä en saanut kuvaa että Phileas Foggin myöhempiä seikkailuja mm.maan keskipisteessä oltaisiin nyt esittämässä. Näitähän ei dvd:llä ole saatavilla.

Entäpä mikä on tilanne maailmalla? Kaukametsän pakolaisten ensimmäinen kausi on julkaistu dvd:llä ainakin Ranskassa ja Saksassa. Sherlock Koira julkaistiin kokonaisuudessaan Englannissa tänä vuonna. Karhunpennut Jaki ja Nuka ovat päässeet dvd-levitykseen ainakin Espanjassa ja Ranskassa.

Lopuksi kaihoisia katseita kohti näitä ulkomaiden ihmeitä. Eiköhän tälläisiä ole tarjolla vielä jonain päivänä meilläkin. Toivotaan!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti tällä kyselyllä on positiivisia vaikutuksia sarjojen julkaisemisen suhteen. Itse äänestin varhaislapsuuden suosikkiani Jakia sekä Liisaa. Olin varmaankin neljän tai viiden ikäinen kun Jaki tuli telkkarista ja se teki suuren vaikutuksen. Muistaakseni se oli aika dramaattinen, saisi nykyään varmaan korkeat ikäsuositukset. Liisaa taasen muistan vain erittäin hämärästi nähneeni joskus telkkarista. Paremmin muistan antikoista haalitut, sarjan pohjalta tehdyt sarjakuvalehdet.

Ja vielä ihan aiheen vierestä: mistä on tuo uudessa hienossa bannerissa vilahtava yksinäinen naishahmo, jolla on päheä kruunu? Näyttää tutulta mutten saa päähäni.

-Sanni Käheä

NoJopas kirjoitti...

Vanhojen sarjojen dvd-boksit tuntuvat olevan niin suosittuja että niitä luulisi olevan kannattavaa julkaista edelleen. Eli pakostihan jossain vaiheessa tulee näidenkin sarjojen aika. :D

Kiva jos uusi banneri miellyttää vaikka sen laatu kärsikin suuresti pakkauksesta. Tuo naishahmo on Lumikuningatar Soyuzmultfilmin samannimisestä elokuvasta. Muut bannerissa pyörivät kuvat ovat Muumilaakson tarinoita, Bellevillen kolmoset, Nukkumatti ja Anastasia.

Anonyymi kirjoitti...

Lady Lady anime!!! <3 <3 ;)

Anonyymi kirjoitti...

Eipä ole Sherlock Koiraa näkynyt, mutta voisi olla yhteydessä Ylen kanssa dvd-julkaisuja tehneisiin Finnkinoon ja entiseen Pan Visioniin, eli nykyiseen Scanboxiin. Ehkä kiinnostusta olisi tarpeeksi dvd-laatikon julkaisua varten, onhan kuitekin Alfred J. Kwak ja Maailman ympäri 80 päivässä -sarjat saaneet omat poksinsa.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa kerran elämä olisi mahtava saada dvd:lle, samoin kuin peukaloisen retket ja tohtori sykerökin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...