Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

maanantai 28. kesäkuuta 2010

Tšekkiklassikko Rosvo Rudolf


Tshekkoslovakialainen piirrossarja Rosvo Rudolf (O loupežníku Rumcajsovi) tehtiin vuosina 1971-1983. Jaksoja valmistui kahden tuotantokauden aikana yhteensä 52. (39+13)

Alkuperäisidean takana on kirjailija Václav Čtvrtek. Animaation ulkoasu on peräisin animaatio-ohjaajanakin toimineelta taidemaalari Radek Pilařilta, mutta sarjan ohjasi Ladislav Čapek.


Rosvo Rudolfin perheeseen kuuluvat vaimo Elli ja poika Kille. Alunperin Rudolf oli mestarisuutari. Pormestari tilasi häneltä kengät, joiden tietysti piti olla kaupungin suurimmat. Valitettavasti Pormestarin jalat eivät olleetkaan kaupungin suurimmat ja tähän hän piti syypäänä Rudolfia, jonka karkotti kaupungista. Rudolf asettui asumaan metsään ja ryhtyi rosvoksi.


Suomeksi Rosvo Rudolf seikkaili ensimmäisen kerran vuosina 1974–1975. Rudolfin äänenä toimi Jukka Virtanen. Sarja on uusittu muutaman kerran, viimeksi vuonna 1998.

Sarjaa ei ole Suomessa saatavilla dvd:llä, mutta Jukka Virtasen kertomia Rosvo Rudolf cd-levyjä on julkaistu kolme. Muuta Rudolf tavaraa voi ostaa mm. Tsekkitavaraa -nettikaupasta.4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä tuon pormestarin nimi on. Yhtään en muista,,, onko teillä tietoa :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuuntelin juuri noita jutussa mainittuja levyjä ja Virtasen hieman vaihtelevan artikulaation vuoksi en osaa oikein päättää onki pormestarin nimi Pumpali, Humpali vai Umpali. Jotain sinne päin kuitenkin.

- Sanni Käheä

Anonyymi kirjoitti...

Pormestari Humpali on kyseessä :)

Unknown kirjoitti...

Harmi jos parasta lasten animaatiota ei saa suomeksi levyllä. Voi voi joutuu muumeja lapsen kanssa katteleen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...