Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Kreivi Duckula


Kreivi Duckula (Count Duckula) on yksi englantilaisen Cosgrove Hall Filmsin suosituimmista sarjoista. Sarjaa tehtiin 1988–1993 neljän tuotantokauden verran ja jaksoja on yhteensä 65.

Alunperin Kreivi Duckulan hahmo esiintyi sarjassa DangerMouse, jossa Kreivi oli DangerMouse-superhiiren vihollinen. DangerMouse vitsailee agentti ja supersankari -tarinoille ja Kreivi Duckula tottakai Kreivi Draculalle ja vampyyreille.


Sarjan päähenkilö on vampyyriankka Kreivi Duckula. Hän asuu Transylvaniassa hovimestarinsa Igorin ja kodinhoitajansa Nannyn kanssa. Kreivin on mahdollista palata "kuolleista" rituaalin avulla, ja hän onkin toteuttanut "henkiin" heräämistä jo iät ja ajat. Viimeisimmällä kerralla kodinhoitaja käytti rituaalissa veren sijasta ketsuppia ja Kreivi Duckulasta tuli kasvissyöjävampyyri. Igorille tämä on kauhistus. Kreivi janoaa kasvisten lisäksi kuuluisuutta ja mainetta ja matkustelee ympäri maailmaa.


Kreivi Duckulan elokuvaversiosta on huhuiltu ja projektiin on yhdistetty sekä Aardman animations että DreamWorks. Varmistusta tai kumousta elokuvan teolle en löytänyt.

Suomessa Kreivi Duckulaa on julkaistu vain vhs-kasetteina, suomeksi dubattuna.

Vampyyriankan vastaisku
Vampyyriankan vastaisku
Kovan onnen hotelli
Rakas päiväkirja

Viidakko ankka
Viidakko ankka
Vampyyriloma
Igorin suuri päivä

Oopperan kummitus
Oopperan kummitus
Notre Damen kyttyrälintu
Tohtori Goosewing ja herra ankka

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Satuin nostalgiapiikin takia googlettamaan Kreivi Duckuloita, vanhat VHS-kasetit jotka oli skidinä on jo kuopattu jonnekin... Ei sulla olis tietoa mistä niitä vielä saisi? Oon epätoivoinen!

NoJopas kirjoitti...

Suomeksi ei tosiaan ole kuin ne vanhat vhs:t joita voisi löytyä huuto.netistä, kirppareilta tai kirjastoista.

Youtubesta löysin suomeksi vain tunnarin, mutta englanniksi löytyy ihan jaksojakin.

Anonyymi kirjoitti...

Kutkuttaisi kovasti saada tämä sarja dvd-boksina suomeen. Ei kai ole edes ihan mahdoton haave, kun Sherlock koiraa ja J. Alfred Kvakia ynnä muita nostalgiapiirrettyjä on jo levynä julkaistukin...

Olen yrittänyt olla eri yhtiöihin yhteydessä asian tiimoilta, mutta jos joku tietää jonkin varman osoitteen mihin kannattaa kirjoittaa, niin vinkatkaapa!

NoJopas kirjoitti...

Ei ole mahdoton haave, kun englanniksikin tätä on jo julkaistu. Jos enkkujulkaisua ei olisi, se voisi kieliä jostain tekijänoikeusongelmasta, mikä tietysti tekisi suomijulkaisustakin utopiaa.

Kannattaa lähettää toiveita julkaisijoille:

http://www.scanbox.com/fi/Contact

http://www.sffilm.fi/showPage.php?page_id=1009

Ja näiden lisäksi vielä Finnkino ja Futurefilm, joille en yhteystietoja löytänyt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...