Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

lauantai 20. helmikuuta 2010

Ferngully –Viimeinen sademetsäFerngully –Viimeinen sademetsä (FernGully: The Last Rainforest) on vuonna 1992 valmistunut Australialainen piirroselokuva jonka ohjasi Bill Kroyer. Elokuva perustuu Diana Youngin kirjaan.Juoni:
Zak on nuorukainen jonka työtä on merkitä metsureille sademetsän kaadettavat puut. Utelias keijutyttö Crysta on tullut katsomaan mitä metsässä on tekeillä ja pelastaa Zakin kaatuvan puun alta muuttamalla tämän itsensä kokoiseksi. Zak pääsee tutustumaan sademetsän ihmeisiin Crystan opastuksella. Kun kulttuurieroista päästään yli, pari ihastuu toisiinsa.

Crysta on huolissaan metsän tuhoamisesta, paitsi metsän asukkaiden kannalta, myös siksi että paha henki Hexxus on vangittu yhteen sen alueen puista jolla niitä kaadetaan. Huoli on aiheellinen, Zak on vahingossa merkinnyt kaadettavaksi myös Hexxuksen puun. Vapauduttuaan se vaatii kostoa keijuille, erityisesti vanhalle Magi Lunelle joka sen puuhun vangitsi. Se ottaa metsurit valtaansa ja alkaa käskyttää näitä kohti keijujen asuinsijoja.


Keijut ryhtyvät taistelemaan vastaan. Magi Lune ohjaa voimansa muille keijuille ja uhraa näin itsensä. Myös Crystalle näyttää käyvän huonosti kun Hexxus nielasee hänet. Hexxuksen sisällä hän kuitenkin käyttää voimiaan ja alkaa kasvattaa mukanaan ollutta siementä ja näin Hexxus joutuu uuden puun sisään vangiksi. Crysta ilmestyy vahingoittumattomana kukan sisältä. Haikeana hän muuttaa Zakin takaisin normaaliin kokoonsa, ja tämä alkaa puhua ihmisille sademetsän puolesta.


Vuonna 1998 valmistui videolla julkaistu jatko-osa FernGully 2: The Magical Rescue, joka ei menestynyt kummoisesti.

Suomessa elokuva on julkaistu videolla suomeksi dubattuna, mutta dvd:lle se ei ole vielä päätynyt. Mtv3 on esittänyt elokuvan useita kertoja alkuperäisellä ääniraidalla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse asiassa elokuvaan on kyllä tehty suomidubbi ja se löytyy VHS-julkaisulta. Muistan hyvin kun lapsena tuli aika usein katsottua tätä elokuvaa. :)

NoJopas kirjoitti...

Hyvä kun korjasit, täytyy muokata tuota tekstiä. En ole koskaan nähnyt vhs:ää missään, ja tv:stä on aina tullut vain tekstitetty versio joten oletin ettei vhs:ää ja dubbia ole olemssa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...