Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 4. helmikuuta 2010

Star Wars: The Clone Wars elokuva

Mtv3 esitää animoidun Star wars elokuvan The Clone Wars 6.2 kello 15:40. Elokuva on valmistunut vuonna 2008, kiertänyt Suomen teatterit ja julkaistu dvd:llä. Se on pilotti samannimiselle tv-sarjalle, joka tällä hetkellä pyörii Maikkarilla Lauantaisin.


Elokuvan on ohjannut Dave Filoni ja Star Wars universumin luoja George Lucas on ollut tuottamassa sitä. Tuotantoyhtiöt ovat Warner Bros ja Lucasfilm Animation.

Ajallisesti Clone wars sijoittuu elokuvien Episodi II - Kloonien Hyökkäyksen ja Episodi III - Sithin Koston väliin. Pääosissa ovat Anakin Skywalker ja Obi-Wan Kenobi. Elokuvassa esitellään uusi hahmo Ahsoka Tano.


Anakin Skywalker saa, tai joutuu hyväksymään, itselleen padawanin. Ahsoka on neuvokas ja peloton nuori nainen, ja lopulta Anakin ja Ashoka alkavat tulla toimeen. Yoda lähettää kaksikon pelastamaan Jabba the Huttin kidnapattua poikaa, suunnitelmissa parantaa välejä Hutteihin. Kreivi Dooku juonii kuitenkin jedejä vastaan ja väittää Jabballe jedien olleen kidanappauksen takana.

Kyseessä on 3D-animaatio, nykyään on tosin varmaankin suotavampaa sanoa CGI-animaatio. Hahmot ovat omintakeisia, melko teräväkulmaisia ja karrikoituja. Ilmeen ei haluttu olevan realistinen eikä muistuttavan suosittuja tietokoneanimaatioita. Vaikutteita otettiin pikemminkin marionettianimaatio Myrskylinnuista. Elokuvan tyyli on kuitenkin saanut paljon kritiikkiä hahmojen jäykkyydestä ja ilmeettömyydestä.

Kaikki ovat luultavasti ainakin kuulleet Star Warsista. Aukeaako tämä elokuva katsojalle joka ei ole aiemmin tutustunut aiheeseen? Tuskin ainakaan kokonaan. Mutta vauhdista ja taisteluista pitävälle kyseessä on varmaankin viihdyttävä Lauantai iltapäivä.

1 kommentti:

Toukkero kirjoitti...

Olen tässä viimepäivät katsellut Clone warsin kakkostuotantokautta ja todennut, että sarja on huimasti kehittynyt edetessään. Jälki alkaa olla aika realistista, vaikka aluksi hahmot olivatkin kolmiulotteisia ja ovathan ne edelleen sarjakuvamaisia (naiset etenkin ovat todella laihoja), mutta tehosteet ja liikkeet ovat upeita katsella. Ehkä hahmotkin ovat saaneet hieman lisää ilmettä :) Tykkään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...