Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

lauantai 13. helmikuuta 2010

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta
Kolme muskettikoiraa (Wanwan Sanjushi) alkoivat seikkailla animaatiossa vuonna 1981. Tarinat perustuvat Alexandre Dumas’n romaaneihin. Espanjalainen BRB Internacional tuotti 26-osaisen tv-sarjan Japanilaisella Nippon animation -studiolla. Yhteistyö Nipponin kanssa sujui hyvin, ja BRB Internacional tuotti studiolla 1983 Matka maailman ympäri -sarjan.


D'Artagnan on äkkipikainen, mutta rohkea nuorukainen joka lähtee Pariisiin tullakseen muskettikoiraksi isänsä tapaan. Hän haasta tietämättään kolme muskettikoiraa, Porthoksen, Athoksen ja Aramiksen kaksintaisteluun. Nämä vakuuttuvat nuorukaisen taidoista ja lopulta D'Artagnan pääsee taistelemaan Muskettikoirien riveissä. Muskettikoirat palvelevat kuningasta ja joutuvat usein kahnauksiin kilpailijansa Richelieun miesten kanssa. Kuningasta ja kuningatarta uhkaavat monen vaarat ja Muskettikoirat ovat aina valmiina puolustamaan heitä. Lisäksi D'Artagnanin mielessä pyörii Juliette, kuningattaren ihana kamarineito.Sarjalle tehtiin jatkoa 26 osan verran vuonna 1990, tällä kertaa animointi tehtiin Taiwanissa. Tarinassa on siirrytty noin kymmenen vuotta eteenpäin. D'Artagnan on naimissa Julietten kanssa ja heillä on kaksi lasta, Flora ja Philippe. Muskettikoirat saavat kuningattarelta kutsun tulla Pariisiin. Hän on alkanut epäillä että kuninkaassa ei ole kaikki kohdallaan. Kyseessä ei olekaan oikea kuningas vaan tämän kaksoiveli, joka on sulkenut veljensä ja oikean kuninkaan vankilaan. Muskettikoirat joutuvat myös moniin muihin seikkailuihin.


Suomessa Yle on esittänyt molemmat Muskettikoira-sarjat, ensimmäisen jo vuonna 1982. Sub Junior otti ensimmäisen sarjan ohjelmistoonsa 2000-luvulla ja dubbasi sen uudelleen. Ensimmäiset 26-jaksoa julkaistiin myös dvd-boksina, ilmeisesti Juniorin dubilla.

Molemmista sarjoista on myös julkaistu videolla tv-sarjasta lyhennetyt elokuvaversiot.

2 kommenttia:

kaisla kirjoitti...

Muskettikoirat on loistava sarja, muistan niit kattoneeni pikkusena. Toi boksin dubbaus on Juniori-laatua, mutta minusta meillä on VHS:llä niitä alkuperäisiä ja niissä olisi samat äänet?

NoJopas kirjoitti...

Itselläni ei ole tuota boksia, kun ehdin ostaa enkkuboksin luullessani ettei sarjaa ihan äkkiä Suomessa julkaistaisi. Viime aikoina olen kyllä miettinyt että pitäisikö kuitenkin ostaa tämä suomiboksi.

Juniorin dubbiakaan en ole tainnut kuulla... Ylen dubista muistan senverran että Pekka Autiovuori (ääninäyte löytyy dubbauksesta kertovasta tekstistä) oli D'Artagnan ääni. Mutta nytkään en ole varma oliko kyseessä vain jatko-sarja. Onpa vaikeaa...

Joka tapauksessa sarjaan on tehty kaksi suomidubbia, Ylelle ja Juniorille.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...