Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

maanantai 8. helmikuuta 2010

Taotao, pieni pandakarhuTaotao, pieni pandakarhu (Taotao ehonkan sekai doubutsu-banashi) kertoo Kiinassa Waizan-laaksossa asuvasta Taotaosta, jonka äiti Pandamuori kertoilee opettavaisia tarinoita eläinlapsille. 52-osainen tv-sarja on valmistunut vuonna 1983. Sen ohjasivat Shuichi Nakahara ja Tatsuo Shimamura ja sarja on tuotettu Kiinan ja Japanin yhteistyönä.


Pandamuorin tarinat liittyvät yleensä jollain tapaa asioihin tai ongelmiin joita Taotao ja hänen ystävänsä Kiki-apina, oravat ja puput ovat kohdanneet. Useimpien tarinoiden hahmot ovat eläimiä, mutta mukana voi olla myös ihmisiä, satuolentoja ja luonnonilmiöitä. Toisissa tarinoissa eläimet asuvat taloissa ja pukeutuvat vaatteisiin, toisissa ne elävät luonnossa, mutta osaavat kuitenkin puhua. Sarjassa on mukana myös hyvin tunnettuja satuja, esimerkiksi Kolme pientä porsasta ja Ruma ankan poikanen.


Ennen tv-sarjaa vuonna 1981 Taotao esiintyi Tatsuo Shimamuran ohjaamassa elokuvassa Shunmao monogatari Tao Tao. Sarjan tunnarissa on käytetty elokuvan kuvamateriaalia ja sen on esitettänyt 2000-luvulla Suomen televisiossa Mtv3.


Suomessa Taotao on nähty ensimmäisen kerran 1984. Sen jälkeen sarja on useasti uusittu ja sitä esitetään tälläkin hetkellä. Jaksot 1-26 on julkaistu dvd:llä, sekä yhdellä boksilla että kuudella erillisellä dvd:llä. Suomessa on esitetty myös muut 26 jaksoa, mutta niitä ei toistaiseksi ole julkaistu. Suomessa on ilmestynyt myös Taotao sarjakuvalehti.

Inkeri Wallenius toimi kertojana saksalaisen ääniraidan päälle, joka kuuluu suomenkielisen kerronnan taustalla. Suomessa näytetyn alkutunnuksen musiikin sävelsi tšekkiläinen Karel Svoboda, joka on myös Maija Mehiläisen tunnuslaulun takana.


Suomessa dvd:llä julkaistut jaksot:
Tarina variksesta, joka halusi näyttää tikalta
Tarina jäniksestä, joka voitti leijonan
Tarina omahyväisestä käärmeestä
Tarina kolmesta pöykeästä sammakkosisaruksesta
Tarina krokotiilikuninkaasta ja hänen sairaasta vaimostaan
Tarina jäniksestä, joka panee liikkeelle hurjan huhun
Tarina valkoisesta kamelista
Tarina varovaisesta lepakosta
Tarina turhamaisesta korppikotkasta
Tarina lintujen muuttopäivästä
Tarina pikkukalojen seikkailusta
Tarina keijujen hääjuhlista
Tarina merkillisistä ystävyksistä
Tarina hiirtä ahdistavasta vaikeasta pulmasta
Tarina itsekkäästä tuuliviiristä
Tarina tyytymättömästä perhosesta
Tarina kolmesta pienestä porsaasta
Tarina seeprasta
Tarina sateenkaarilinnusta
Tarina pienestä koirasta ja isosta luusta
Tarina lörpöttelevästi kilpikonnasta
Tarina rumasta ankanpoikasesta
Tarina pöllöstä ja pohjatuulesta
Tarina saapasjalkakissasta
Tarina kalan lahjasta
Tarina kadonneista keijuista

4 kommenttia:

hannas vita hem kirjoitti...

Terve!
Asun ruotsissa ja löysin sinun blogin kuin Googlasin Tao Taota.

Miksi niitä toisia osia ei julkaistu?
Tilasin ja sain ne 26 ensimmäistä jaksoa tänäpäivänä.

Näin ne toiset osat tv:ssä suomen kanavalta joskus 1987 täällä ruotsissa.
Tiedätkö jos niitä on saatavana jossakin?

//Hanna

NoJopas kirjoitti...

Tao Tao boksi on julkaistu 13.8.2007, eli jo hyvän aikaa sitten. Luulisi että kakkosboksi olisi jo julkaistu. Maija Mehiläisen kanssa on sama tilanne, siitäkin on julkaistu vain 26 jaksoa 52:sta. Molemmat ovat Pan visionin julkaisemia.

Pan vision on julkaissut myös Alfred J. Kwakin, ja tällä kertaa koko sarjan kahdessa boksissa. Ykkös- ja kakkosboksien ilmestymisessä oli alle vuosi väliä, eli aika hitaalta ja toivottomalta tuntuu Tao Taon ja Maijan tahti... :( En osaa sanoa syytä.

Tällä hetkellä Yle esittää Tao Taoa tv:stä ja on menossa juuri näiden dvd:llä julkaistujen jaksojen loppupuolella. Nyt jännittää esitetäänkö tv:stä kaikki jaksot... Jos siis pystyt seuraamaan Suomen kanavia, niin muistaakseni Sunnuntaisin tulee uusi jakso ja Maanantaisin uusinta, kanava on tv2. Toivotaan että Yle näyttää kaikki jaksot, ja jos ei niin palautetta menemään. :D

En tiedä tuntuuko ruoho vain vihreämmältä aidan toisella puolella, mutta mitä olen Ruotissa julkaistuihin animaatioihin nopeasti tutustunut, vaikuttaa valikoima paljon paremmalta kuin Suomessa...

Anonyymi kirjoitti...

Tao Tao -elokuva, jonka MTV3 esitti ainakin 2005, löytyy nyt Pirate Baysta. Hakusanoiksi vaikka 'tao tao pieni pandakarhu'. Suomessa esitetty versio näyttäisi olevan n. 15 minuuttia alkuperäistä lyhyempi.

Anonyymi kirjoitti...

Alkuperäinen versio löytyi täältä:
http://www.56.com/u65/v_NTcyNTk5MTU.html/1030_xl-ztsvbrkbjj.html/

Ainakin loppu on hieman erilainen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...