Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

maanantai 1. helmikuuta 2010

Hei hei Franklin!Franklin on 78-osainen tv-sarja, jota on tehty vuosina 1997-2004 Kanadalaisen Nelvana-studion toimesta. Sarja perustuu Paulette Bourgeoisin lastenkirjoihin, joita on myös suomennettu.

Franklinista on tehty myös neljä elokuvaa, jotka julkaistiin dvd:llä.
Franklin and the Green Knight
Franklin's Magic Christmas
Back to School with Franklin
Franklin and the Turtle Lake Treasure
Franklin on kilpikonnapoika, jonka perheeseen kuuluvat äiti, isä ja tv-elokuvassa esitelty Harriet-sisko. Franklin käy koulua yhdessä muiden eläinlapsien kanssa, ja hänen parhaimpia ystäviään ovat Nalle ja Etana. Franklinin tovereilla ei ole etunimiä, vaan he ovat nimiltään yksinkertaisesti Kettu, Hanhi, Majava ja Kani.

Jaksot ovat yleensä jonkin verran opettavaisia. Franklin tekee joskus virheitä, mutta asiat korjaantuvat lopulta. Eläinlapset pelaavat pallopelejä ja leikkivät, yleensä sovussa mutta toisinaan voi tulla pientä riitaa.

Suomessa Franklinia on esitetty Ylen Pikku Kinossa ja 24 jaksoa on julkaistu kahdella dvd:llä. Lisäksi Suomessa on julkaistu elokuva Franklin palaa kouluun.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...