Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 16. maaliskuuta 2010

Ihanat tytöt seikkailivat videoilla

1980- ja 1990-luvuilla Suomessa julkaistiin videoilla monia japanilaisia piirrossarjoja. Näiden joukossa on myös useampi ensisilmäyksellä hyvin samankaltainen, vaaleasta orpotytöstä kertova sarja. Nämä kaikki sarjat ovat myös saman studion eli Toei Animationin tekemiä.


Candy Candy (1976–1979)
12 kasettia ja Candy Candy Special, suomeksi dubattu.
Candy asuu Ponikoti-nimisessä orpokodissa. Siellä asuu myös Annie, joka on Candyn paras ystävä. Annie kuitenkin adoptoidaan ja Candy jää yksin. Lopulta Leganien perhe adoptoi Candyn, mutta elämä ei ole uudessa kodissa helppoa, sillä perheen lapset eivät voi sietää Candya. Onneksi hän ystävystyy Audreyn perheen veljesten Stearin, Archien ja Anthonyn kanssa. Elämä heittelee Candya paikasta toiseen ja hän menettää monta rakastaan, mutta ei anna periksi.


Sandybell (1981)
15 kasettia, ruotsiksi dubattu.
Sandybell on Skotlannissa asuva vilkas tyttö, jonka äiti on kuollut. Hän tapaa kreivittären ja tämän Mark-pojan ja ystävystyy näiden kanssa. Kitty, joka haaveilee menevänsä Markin kanssa naimisiin ei pidä Sandybellistä. Sandybell saa tietää ettei hänen isänsä olekaan hänen oikea isänsä, vaan hänet pelastettiin vauvana merestä. Ottoisänsä kuoltua Sandybell joutuu lähtemään maailmalle ja haaveilee löytävänsä äitinsä.


Lady Lady (1987–1988)
2-4 kasettia, suomeksi dubattu.
Lynn on juuri tullut äitinsä kanssa Japanista Lontooseen, kun äiti kuolee auto-onnettomuudesta. Pieni Lynn ei ymmärrä äitinsä kuolleen, vaan odottaa tämän palaavan. Lynn muuttaa isänsä kartanoon, jossa asuu myös hänen siskopuolensa Saara, joka ei aluksi hyväksy Lynnia. Lynn ystävystyy naapurissa asuvien poikien Eskon ja Arin kanssa. Sitten tyttöjen isä joutuu menemään uusiin naimisiin paronittaren kanssa, jolla on kaksi ilkeää lasta.

2 kommenttia:

Edla kirjoitti...

Candy candy ja lady lady ♥ Kumpa vihdoinkin tulisi dvd:lle tai edes telkusta :/
Animaatiot ovat niin hyviä! Itse toljotan niitä aina kun huono pv, tulee heti paremmalle tuulelle :)

NoJopas kirjoitti...

Olen kuullut huhuja että Candy Candyä olisi suunniteltu julkaistavaksi Suomessa dvd:llä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...