Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Tohtori SykeröTohtori Sykerö (Doctor Snuggles) on englantilaisen Jeffrey O'Kellyn luoma piirrossarja. 13-osainen sarja on valmistunut vuonna 1979. Hahmo syntyi jo kymmenen vuotta aiemmin, mutta tie animaatioksi ei ollut helppo. O´Kelly etsi pitkään sopivia henkilöitä toteuttamaan visionsa. Jopa Disneyltä otettiin yhteyttä Sykeröön liittyen, mutta O´Kelly ei halunnut luopua tohtoristaan vaan pitää itsellään viimeisen sanan eikä sopimusta syntynyt. Lopulta tuottajat ja rahoitus löytyivät Hollannista ja animointi tehtiin Japanissa.

Tohtori Sykerön ulkomuoto syntyi kuvittaja Nick Pricen kynällä ja sarjassa toimi käsikirjoittajana myös O´Kellyn vaimo Angela Bloxham. Jaksot 7 ja 12 käsikirjoittivat Douglas Adams ja John Lloyd.


Tohtori Sykerö on pullea keksijämies, joka asuu taloudenhoitajansa neiti Nokkosen kanssa. Tohtori Sykerö taittaa matkaa sateenvarjollaan pomppien, antaapa tuo ankanpäinen varjo hänelle myös arvokkaita neuvoja. Jos matka on pidempi otetaan avuksi Pum-pum raketti. Raketilla matkataan esimerkiksi Laventelilullaan Untamo-kamelin luokse teelle. Sykeröllä on monia eläinystäviä, jotka auttavat häntä keksintöjen kyhäämisessä Vekkuliverstaassa.

Sarjassa on monia uskomattomia ja mieleenpainuvia hahmoja.


Suomessa Tohtori Sykerö on esitetty televisiossa useampaan kertaan Ylen toimesta. Suomidubbauksen hoiti Heikki Määttänen englanninkielisen ääniraidan kaikuessa taustalla. Sarja on julkaistu kokonaisuudessaan dvd-boksilla, joka ilmestyi juuri uudelleen kauppoihin.

Jaksot:
1. Matilda
2. Siirappipuun lentoretki
3. Neiti Nokkonen pulassa
4. Matka Brasiliaan
5. Ilmapallokilpa
6. Monivärinen taikatimantti
7. Vetinen juttu
8. Elli Etikan tulitaika
9. Maltti-mäyrän onnettomuus
10. Vaarallinen taikalipas
11. Maa vaarassa
12. Kummallinen katoamisjuttu
13. Legenda Hiirikuninkaasta

O´Kelly on pidemmän aikaa suunnitellut sarjalle jatkoa ja uutta animaatio on nähtävissä:


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...