Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 16. maaliskuuta 2010

Keksijäkylän Lotta, riemukas virolaisanimaatio

Keksijäkylän Lotta (Leiutajateküla Lotte) on Heiki Ernitsin ja Janno Põldman ohjaama piirroselokuva vuodelta 2006. Virolainen animaatio on toteutettu Eesti Joonisfilm -studiolla.


Lotta on koiratyttö, joka asuu kylässä merenrannalla. Kyläläiset harrastavat keksimistä, ja vuosittain järjestetään aiheen tiimoilta kilpailu. Lotan paras ystävä on Bruno kissa, jonka äiti on kieltänyt pojaltaan urheilun moukarinheittäjä-isälle sattuneen onnettomuuden takia. Heitä seurailee Albert kani, joka toivoisi päääsevänsä Lotan ja Brunon ystäväksi.

Lotta ja Bruno löytävät merestä kirjan, jonka välistä putoaa mehiläinen. Kun mehiläinen yöllä virkoaa se kertoo Lotalle olevansa Susumu Japanista. Lotan isä lupaa viedä Susumun kotiin, mutta on odotettava sopivaa tuulta. Susumu alkaa opettaa kylän asukkaille judoa.

Kun Susumun kotiinpaluun aika koittaa, tahtoo Lotta lähteä mukaan judokilpailuun. Mutta joukkueessa pitää olla kolme jäsentä, eikä Brunokaan saa aluksi lupaa lähteä. Paljastuu että Albertista on tullut judotaituri seurattuaan salaa Lotan ja Brunon harjoittelua ja kun Brunokin saa luvan lähteä on joukkue kasassa.


Keksijäkylän Lotta on ohjaajiensa ensimmäinen pitkä elokuva, molemmilta löytyy kyllä kokemusta lyhytanimaatioista. Lotta oli valmistumisvuonnaan Viron viidenneksi katsotuin elokuva.

Elokuvan maailma on täynnä yksityiskohtia ja tarinassa on useita sivujuonia ja hahmoja. Tunnelma on kuitenkin rauhallinen ja hyväntuulinen. Vaikka animaatio näyttää perheen pienimmille suunnatulta, se viihdyttää ja hauskuuttaa myös aikusia.

Lotta esiintyy myös tv-sarjassa Keksijäkylän Lotan seikkailut. Suomessa elokuvan ensi-ilta oli vuonna 2007 ja se on saatavilla dvd:llä suomeksi dubattuna.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...