Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 25. maaliskuuta 2010

Lelujen elämää


Nalle vaarin tarinoita (Old Bear Stories) tehtiin Englantilaisen Ealing Animationin toimesta vuosina 1993-1997 41 osaa. Muut lelut pelastavat Nalle vaarin, joka on jo pakattu pois leikeistä laatikkoon. Vanhalta ja viisaalta nallelta muut lelut saavat apua pulmiinsa. Sarjaa on esitetty Ylellä melko tuoreeltaan sen valmistumisesta.


Pixarin Toy Story vuodelta 1995 on ensimmäinen tietokoneella tehty animaatioelokuva. Se kertoo Andyn leluista, jotka elävät aivan omaa elämäänsä. Päähenkilöinä ovat cowboynukke Woody ja ensimmäisessä elokuvassa syntmypäivälahjana mukaan saapuva Buzz Lightyear. Elokuvalle tehtiin jatko-osa Toy Story 2 vuonna 2000 ja tänä vuonna saa ensi-iltansa Toy Story 3.


Suomalaisetkin nallet ovat seikkailleet animaatiossa. Urpo ja Turpo sekoittavat lastenhuoneen Lumifilmin vuosina 1996-1997 Virossa tuottamassa nukkeanimaatiossa. Nallekaksikon lisäksi ohjelmassa nähdään taustalla häärimässä tavallisia leluja, kuten nukkeja ja pikku eläimiä.


Timon sinisellä leluhyllyllä asuvat apina Surku, nallet Jumpe ja Natunen, seepra Viiru ja kirahvi Huiskale. Leluhylly (Animal Shelf) on 26-osainen nukkeanimaatio, jonka on tehnyt Hollantilainen Pedri animation vuonna 2000. Sarjaa on esitetty Pikku Kakkosessa.


Benin salainen maailma (The Secret World of Benjamin Bear) on Kanadalaisen Amberwood Entertainmentin sarja vuodelta 2003. Ben ja Karri ovat nalleja, jotka ryhtyvät seikkailemaan ominpäin aina kun ihmisten silmä välttää. 26-osainen sarja on esitetty Suomessa Ylen Pikku Kino-ohjelmapaikalla ja sitä on julkaistu myös dvd:llä


Aina lelut eivät asu onnellisesti lastenhuoneessa. Hylätyt lelut (The Forgotten Toys) kertoo räsynukesta ja nallesta jotka heitetään pois uusien lelujen tieltä. He matkaavat halki kaupungin etsiessään uutta omistajaa. Vuonna 1995 valmistui puolen tunnin mittainen lyhytelokuva, joka oli pilottijakso vuosina 1997 ja 1999 tehdylle 26-osaiselle sarjalle. Tekijänä oli Hibbert Ralph Entertainment joka tunnetaan nykyään nimellä Silver Fox Films.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...