Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

lauantai 20. maaliskuuta 2010

Let's get dangerous! VarjoankkaVarjoankka (Darkwing Duck) tuotettiin vuosina 1991–1992 Disneyn toimesta. Jaksoja on kolmen tuotantokauden myötä yhteensä 91.

Useimmat Disneyn piirrossarjat lainasivat hahmonsa jo valmiiksi tunnetuista lyhytelokuvista tai elokuvista, mutta Varjoankka syntyi suoraan tv-sarjaksi. Se on myös lajityypissään ensimmäisen Disneysarja. Varjoankka on parodia supersankareista ja painottaa enemmän toimintaa kuin leppoisaa seikkailua.


Sarjassa Varjoankka suojelee kaupunkia rikkollisilta. Oikealta nimeltään hän on Urho Sorsimo. Mimosa Aivohanhi on Varjoankan kasvattitytär. He tutustuvat sarjan ensimmäisessä jaksossa, jolloin Mimosa vielä asui orpokodissa. Myös Heimo Huimaan tutustutaan ensimmäisessä jaksossa. Hän on tuttu hahmo myös Disneyn Ankronikka -sarjasta. Heimosta tulee Varjoankan apuri. Tane Tahmaräpylä asuu perheineen Varjoankan naapurissa ja on Mimosan paras ystävä.

Varjoankalla on tottakai myös joukko vihollisia, mm. K.A.N.A, Nega-Ankka ja Megavoltti.


Suomessa Varjoankkaa esitti alunperin Mtv3 suomeksi tekstitettynä. Videojulkaisua varten tehtiin suomidubbi ja Disneyn omilla kanavilla sarjaa on pyörietty sekä dubilla että tekstitettynä. Dvd:llä sarjaa ei ole Suomessa julkaistu.

1 kommentti:

Dents kirjoitti...

Todella sääli, ettei tätä löydy DVD:ltä. Todella hieno ja jännittävä sarja, jonka dialogi on mahtavaa (Litkuliinin lausahdukset ovat mainioita), ja tätä pitäisi saada myös levylle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...