Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 7. lokakuuta 2010

Animatricks

Suomen ainoa animaatiofestivaali Animatricks käynnistyy tasan viikon päästä. Helsingissä on 14–17.10.2010 mahdollisuus päästä näkemään sekä kotimaisia että ulkomaisia animaatioita.

Kansainvälisen huiput esittelee tuoreita lyhytelokuvia maailmalta, Singaporesta Saksaan. Elokuvat on valittu kahden animaatiofestivaalin kilpailusarjoista.Paul Fierlingerin ohjaama My Dog Tulip on piirroselokuva miehen ja hänen koiransa suhteesta.

Gobelins-animaatiokoulun helmiä sisältää 28 ranskalaisen Gobelins-koulun oppilastyötä.

Ranskalaisia animaatioita lapsille on tarjolla kuuden lyhytelokuvan verran.

Uudet kotimaiset esittelee tietysti uusia kotimaisia animaatioita. Paras animaatio palkitaan Metropolia-palkinnolla. Pisin animaatio kestää 10 minuuttia ja eri tekniikkojen kirjo on laaja.

Anoba-kilpailussa kamppailevat Pohjois-Euroopan parhaat animaatiot. "Anoba" tulee sanoista Award of the Nordic and Baltic Animation Festivals, ja se on Pohjois- ja Baltianmaiden animaatiofestivaalien verkosto. Jokainen siihen kuuluva maa nimeää yhden elokuvan kilpailuun joka vuosi. Tänä vuonna Anoba-kilpailu käydään siis Suomessa. Suomea edustaa nukkeanimaatio Benigni.

Festivaaleilla on tarjolla myös oheistapahtumia, mm. Pasilan fanitapahtuma, klubi-ilta ja paneelikeskustelua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

My Dog Tulip! Tuo varmaan perustuu Koirani Tulip-kirjaan. Täytyy pitää silmällä. Oletko havainnut muita uusia koira-animaatioita?

- Snowdance

NoJopas kirjoitti...

Elokuva perustuu juuri tuohon kirjaan. Muita koira-animaatioita ei ole nyt tullut vastaan. Tässä oli trailerin perusteella tosi koiramaista menoa. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...