Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 14. lokakuuta 2010

Phileas Foggin matkapäiväkirja


2.10.1872 Matka alkaa
Matka alkaa Lontoosta, Charing Crossin asemalta kello 20:45. Matkalle lähtee Phileas Fogg ja hänen aiemmin päivällä palkkaamansa palvelija Passepartout.

3.10 Ensimmäinen matkapäivä
Fogg ja Passepartout saapuvat Caeen josta matka jatkuu junalla Pariisiin. Seuraava juna lähtee Lionin asemalta, jonne he saavat kyydin pariisittaren vaunuissa, mutta hän yrittääkin johtaa matkalaiset harhaan. Silloin paljastuu että Passepartoutilla on mukanaan Tiko. Passepartout ja Tiko saavat holtittomat vaunut hallintaansa ja he ehtivät ajoissa junaan.

4.-7.10 Matkapäivät 2-5
Matkalaiset ylittävät Ranskan ja Italian rajan ja juna kulkee tunnelia Alppien ali. Juna saapuu Brindisiin ja he lähtevät Mongolia-laivalla kohti Suezia. Eurooppa jää taakse.

8.10 Kuudes matkapäivä
Seurue saapuu Sueziin, Port Sideen. Laivassa on vikaa ja sen korjaamiseen menee 15 ylimääräistä tuntia. Kun seurue on leimauttamassa passejaa, ne varastetaan. He lähtevät kameleilla takaa-ajoon ja saavat passinsa takaisin.

9.10 Seitsemäs matkapäivä
Mongolia-laiva lähtee kohti Bombayta. Matkalaiset tapaavat Kenraali Cornin.

10.10 Kahdeksas matkapäivä
Mongolia-laiva seilaa Punaisella merellä.

11.10 Yhdeksän matkapäivä
Phileas Fogg haluaa kiriä aikaa kiinni. Hän lupaa kapteenille maksaa viisi puntaa jokaisesta voitetusta tunnista.

20.10 Kahdeksastoista matkapäivä
Fogg saapuu Bombayhin. Hän on kaksi päivää edellä aikataulustaan ja matka jatkuu junalla Benaresiin.21.10 Yhdeksästoista matkapäivä
Seurue on matkalla Calcuttaan, kun juna yllättäen pysähtyy 80 km päässä Allahabadista, koska rata päättyy. Foggin on ostettava itselleen norsu, joka kuljettaa heidät Allahabadiin. Norsun omistanut Parsi lähtee oppaaksi.

22.10 Kahdeskymmenes matkapäivä
Opas on häipynyt, mutta norsu jäljellä. Passepartout osaa käsitellä sitä. Matkalaiset kohtaavat viidakossa hautajaissaattueen joka aikoo polttaa nuoren lesken roviolla.

23.10 Kahdeskymmenesensimmäinen matkapäivä
Yön aikana matkalaiset pelastavat Prinsessa Romyn roviolta ja pakenevat. Goa-norsun oikea omistaja saavuttaa heidät. Parsi vie matkalaiset Allahabadiin josta he matkaavat junalla kohti Calcuttaa. Prinsessa Romy lähtee mukaan, mutta Kenraali Corn jää junasta pois liittyäkseen omaan joukko-osastoonsa.

25.10 Kahdeskymmeneskolmas matkapäivä
Calcutasta matka jatkuu Singaporeen Rangoon-laivalla.

29.10 Kahdeskymmenesseitsemäs matkapäivä
Laiva pysähtyy Singaporessa ja Romy käy etsimässä sukulaisiaan. He ovat muuttaneet Hongkongiin ja Romy jatkaa matkaa muiden kanssa.

6.11 Kolmaskymmenesviides matkapäivä
Matkalaiset saapuvat Hongkongiin. Romyn sukulaiset ovat kuolleet, ja Fogg tarjoutuu viemään hänet mukanaan Lontooseen. Laiva tuli myrskyn takia myöhässä ja he luulevat Carnatic-laivan jo lähteneen. Se onkin haverin takia yhä satamassa, mutta Fogg ja Romy eivät ehdi kyytiin.

7.11 Kolmaskymmeneskuudes matkapäivä
Passepartout ja Tiko joutuvat maksamaan matkansa Carnaticillä tekemällä töitä. Fogg vuokraa itselleen laivan, mutta se joutuu myrskyyn eikä ole toivoa ehtiä ajoissa Yokohamaan. Neuvokkaan kapteenin ansiosta he saavuttavat General Grant laivan avomerellä.

12.11 Neljäskymmenesensimmäinen matkapäivä
Passepartout ja Tiko saapuvat Yokohamaan. He yöpyvät ystävällisen japanilaispariskunnan luona.

13.11 Neljäskymmenestoinen matkapäivä
Fogg ja Romy saapuvat General Grantilla Yokohamaan. He lähtevät etsimään Tikoa ja Passepartoutia ennenkuin laiva jatkaa matkaansa. Matkalaiset kohtaavat toisensa sirkuksessa, josta Tiko ja Passepartout ovat saaneet töitä.


23.11 Viideskymmenestoinen matkapäivä
General Grantin on poikettava kurssilta koska juomavesi on lopussa. He saapuvat Hawaijille mutta eivät saa hyvää vastaanottoa. Saarelaiset uskovat heidän olevan pahoja henkiä ja aiheuttaneen prinsessa Kaulan sairastumisen. Romy parantaa Kaulan ja matka jatkuu.

30.11 Viideskymmenesyhdeksäs matkapäivä
Seurue on kaksi päivää edellä aikataulusta ja saapumassa San Franciscoon kun eteen tulee uusia ongelmia, laivalla syttyy tulipalo. Vaikka palo saadaan sammutettua, laivalla ei voi purjehtia.

1.12 Kuudeskymmenes matkapäivä
Matkalaiset saapuvat Tihuanaan, Meksikoon. Samaan aikaan kaupunkiin lentaa kuumailmapallo jonka Fogg ostaa ja kunnostaa.

2.12 Kuudeskymmenesensimmäinen matkapäivä
Fogg ystävineen lentää kuumailmapallolla San Franciscoon. Union Pasific juna lähtee kohti New Yorkia.

6.12 Kuudeskymmenesviides matkapäivä
Matka jatkuu Union Pasific junalla. Puhvelilauma pakottaa junan pysähtymään. Matka viivästyy kuusi tuntia. Juna ylittää Kalliovuoret. Medicine bown sillalla on tehty ilkivaltaa ja yksi palkki on sahattu poikki. Fogg suostuttelee veturinkuljettajan ylittämään sillan täydessä vauhdissa ja juna tosiaan pääsee sillan yli, mutta silta sortuu sen takana.

7.12 Kuudeskymmeneskuudes matkapäivä
Intiaanit hyökkäävät. Junankuljettaja ja lämmittäjä kolkataan. Tiko ja Passepartout joutuvat irrottamaan veturin. Se karkaa mutta vierii takaisin kun kukaan ei ole lisäämässä hiiliä pesään ja vastaan tulee mäki. Tiko ja Passepartout ovat kuitenkin kadonneet. Seurue jää etsimään heitä kun juna jatkaa matkaa. Kaksikko on intiaanien luona, mutta ei vankeina. Intiaanit auttavat heidät takaisin Foggin luo ja lahjoittavat kaksi hevosta.

8.-11.12 Matkapäivät 68-70
Fogg on jumissa pienellä asemalla. Seuraavaa junaa ei kannata odottaa, koska silta hajosi. Matkaa jatketaan resiinalla. Kaikki sujuu hyvin kunnes vastaan tulee juna. Viime hetkellä he väistävät sivuraiteelle, mutta resiina menee palasiksi. Matkaa on jatkettava kävellen ja onnekseen he kohtaavat postivaunut. Ajuri tietää oikoreitin Omahaan, mutta maantierosvot havittelevat hänen lastiaan. Fogg kumppaneineen pääsee kuin pääseekin Omahaan ja jatkaa sieltä junalla Chicagoon. Chicagossa kaikki junat on peruttu lumimyrskyn takia. Foggin on päästävä Buffaloon ja hän ostaa reen. Tiko sairastuu ja heidän on pysähdyttävä lämmittelemään taloon. Matkalaiset saapuvat Niagaranputouksille ja Buffaloon. Junaan ehtiminen on täpärällä, mutta he matkaavat nyt New Yorkiin.

12.12 Seitsemäskymmenesensimmäinen matkapäivä
China-laiva lähtee juuri satamasta kun matkalaiset saapuvat. Foggin onnistuu suostutella Kapteeni Speedy ottamaan heidät Henrietta-laivaansa joka on tosin matkalla Ranskaan. Kapteenin sairastuttua Foggista tulee uusi kapteeni ja laiva vaihtaa kurssinsa kohti Liverpoolia.

14.12 Seitsemäskymmeneskolmas matkapäivä
Laiva joutuu myrskyyn ja Fogg on paahtanut niin että hiilet ovat lopussa. Hän keksii ostaa laivan ja käyttää sen puuosia polttoaineena. Jäljelle jää vain runko.

20.12 Seitsemäskymmenesyhdeksäs matkapäivä
Matkalaiset saapuvat Liverpooliin. Vielä Englannissakin he kohtaavat vastoinkäymisiä. Fogg pidätetään epäiltynä pankkiryöstöstä, mutta hänen vapautetaan koska oikea pankkiryöstäjä on saatu kiinni. Matkalaiset lähtevät asemalle, mutta kun he pääsevät sinne on juna juuri mennyt. He hyppäävät tavarajunaan, mutta tulevat Lontooseen vain muutaman minuutin myöhässä ja luulevat Foggin hävinneen vedon.


21.12 Kahdeksaskymmenes matkapäivä
Fogg lulee hävinneensä vedon ja menettäneensä koko omaisuutensa. Valoa tilanteeseen tuo Romyn ja Foggin päätös mennä naimisiin. Sitten selviää että Fogg voitti kaksikymmentäneljä tuntia ylittäessään pituuspiirejä ja onkin saapunut Lontooseen ajoissa. Kaikki kiirehtivät Reformiklubille jossa Fogg julistetaan vedon voittajaksi.

5 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Oho, teitkö tämän alusta loppuun itse? Aika homma!

NoJopas kirjoitti...

Juu, katsoin sarjan läpi kynän ja paperin kanssa. :D

Siksi nimissä saattaa olla kirjoitusvirheitä, mutta noiden päivämäärien pitäisi olla juuri miten ne sarjassa menevät. Tosin parissa kohdassa en pysynyt laskuissa, joten niissä on kerrottu pidemmän aikavälin tapahtumia.

Ehkä juuri niissä kohdissa myös Fogg sekosi laskuissa ja luuli siksi tulleensa perille liian myöhään. :D

MamaPuhuveli kirjoitti...

Ei hemmetti, on ainakin työtä piisannut! Nostan hattua, jota minulla ei valitettavasti ole ;)!

Pohdinkin tässä joku päivä stten, onko sarjassa oikeasti kahdeksaakymmentä päivää. Ajattelin, että eiköhän ole, ja niin vain olikin :)

NoJopas kirjoitti...

Lapsena oletin että sarjassa on oltava 80 jaksoa, joka päivälle oma jakso. :D

Ihan jokaisen päivän tapahtumia ei sarjassa mainita, mutta matka etenee hyvässä järjestyksessä. Jäljellä olevien matkapäivien määrä mainitaan lähinnä vain jokaisen jakson alussa, ja jaksoissa on toisinaan useita päiviä, mutta alkuinfo pysyy ajantasalla.

Anonyymi kirjoitti...

Wau pitkän työn kyllä olet tehnyt tätä kirjoittaessa. Aivan loisto sarja, josta valitettavasti ihan kaikkia jaksoja en ole vielä nähny, mutta onneks tämä on ilmestynyt dvd:llä, se pitää hankkia :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...