Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Remakat Ritarit
Englantilainen tv-sarja Remakat Ritarit (The Big Knights) kertoo kahdesta vahvasta ja urheasta ritariveljeksestä ja heidän urotöistään. Tosin useimmiten ritari Boris ja ritari Morris aiheuttavat itse eniten kaaosta, heillä nimittäin on enemmän voimaa kuin viisautta. Ritareilla on kaksi lemmikkiä, haarniskoidut Sir Horace-koira ja Sir Doris-hamsteri.


Remakat ritarit on valmistunut vuonna 1999. Siinä on 13-osaa ja yhden jakson kesto on kymmenen minuttia. Sarjan ovat luoneet Neville Astley ja Mark Baker. Suomessa on esitetty myös heidän lapsille suunnattua Pipsa Possu -sarjaansa (Peppa Pig), jota on tehty jo 156 jaksoa.

Ritarien ironinen huumori aukeaa lapsia paremmin aikuisille ja se on palkittu mm.parhaana aikuisten animaatiosarjana British Animation Awards -kilpailussa ja parhaana animaatiosarjana Annecy Animation -festivaaleilla Ranskassa. Monien muiden aikusille suunnattujen animaatioiden tapaan Remakat ritarit on visuaalisesti pelkistetty ja yksinkertaisesti animoitu, mutta ääninäyttelijät ovat nimekkäitä koomikoita.


Seikkailu tapahtuu kuvitteellisessa Euroopan maassa Boroviassa, jota hallitsee kuningas Otto. Vaikka ensivaikutelma antaa ymmärtää että tarina tapahtuu keskiajalla, onkin Borovia vain jostain syystä jäänyt takapajulaksi muun maailman kehittyessä. Toki Boroviassakin yritetään kiriä kohti moderninpaa elämää. Ongelmatilanteissa apuun kutsutaan ritari Boris ja ritari Morris jotka urheasti kohtaavat lohikäärmeet, vampyyrit ja muut vastustajat. Ja hetkeksi valtakunnassa on taas rauha.


Suomessa sarjaa on esittänyt Yle, ensimmäisen kerran vuonna 2000. Suomidubissa näyttelivät mm. Ossi Ahlapuro ja Heikki Määttänen. Suomessa sarjaa ei ole saatavilla dvd:llä, mutta Englannissakin se julkaistiin vasta aivan äskettäin, 25.10.2010.


Jaksot:
Vampyyrien maa (Land of Vampires)
Ethel and the Imp
Noiduttu silta (The Troll Bridge)
Kyläkisat (The Village Games)
Protonikone (The Time Protonosphere)
Protonivoimaa (Proton Power)
Ritari ja pavunvarsi (Sir Morris and the Beanstalk)
Kellopeliritarit (The Clockwork Knights)
Alkemiaa (Alchemy)
Doris hukassa (Lost Doris)
Ritarikoulu (Knight School)
Ritarit pulassa (Knights in Distress)
Saattokeikka (The Royal Escort)

3 kommenttia:

Zozeuttaja kirjoitti...

Voi kiitoksia! Olen monesti halunnut katsoa tätä uusiksi mutta mistä löytäisi suomiduppie kera *sigh* Oli niin loistava sarja nuorten iltapäivissä.

NoJopas kirjoitti...

Niin tämä on tullut joskus iltapäivällä nuorten ohjelmissa? Mitähän muita Yle näytti, itse en muista nyt kuin Darian ja Angela Anakondan.

Yhtä jaksoa vaille kaikki Remakat Ritarit löytyvät youtubesta suomeksi, mutta olisihan tuo tuore dvd kiva saada suomijulkaisuna.

Zozeuttaja kirjoitti...

Humhum koskahan Remakat Ritarit mahtoi pyöriä...2000-2003 paikkeilla, tarkkaa ajankohtaa en saakaan mieleeni.

Mutta heitit vaikean kysymyksen: Mitä muuta tuli Ylen nuorten iltapäivissä.

Laitetaanpas listausta mitä tähän hätään satun muistamaan: Blake ja Mortimer, Ipanat (ajankohta aina vaihteli eli ei ollut vakio ohjelmaa), Jasso-kissaa, teinityttö Agrippina, Lucky Luke, paljon warner brossin animaatioita: lyhytpätkiä & jotain tiettyjä sarjoja kuten Sylvester & Tipin dekkarisarjaa ja sittenhän oli myös mestarietsivä Lurppaa tms.

ja lisää kai onkin kunhan tässä muistaisi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...