Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

perjantai 29. lokakuuta 2010

Luiden kalinaa

Animaatioissa luurangotkin voivat herätä henkiin.
Ensimmäinen Disneyn Silly Symphonies lyhytelokuvasarjan animaatio oli Ub Iwerksin ohjaama Luurankotanssi (The Skeleton Dance) vuonna 1929.

Luurangot ovat tämän jälkeen esiintyneet muissakin animaatioissa.Isosta luurangosta, pienestä luurangosta ja vielä kolmannestakin luurangosta joka on koira, kertova Luukkoset (Funny Bones) on englantilainen piirrossarja. Sarja perustuu Janet ja Allan Ahlbergin kirjoihin. Vuonna 1992 valmistuneessa sarjassa on 12 viiden minuutin mittaista jaksoa.


Sarjaa on esittetty Ylellä sekä suomeksi että ruotsiksi. Suomeksi Luukkosten kertojana toimi Erkki Saarela.

Jaksot:
1. The Pet Shop
2. Bumps in the Night
3. Give the Dog a Bone
4. Dinosaur
5. Ghost Train
6. Skeleton Crew
7. Mystery Tour
8. Wishbone
9. Shake, Rattle and Roll
10. Cat Chase
11. City Nights
12. Fright NightAlunperin Grim & Evil -sarjasta omaksi ohjelmaksi siirtynyt The Grim Adventures of Billy & Mandy kertoo Viikatemiehestä joka häviää kahdelle omalaatuiselle lapselle limboamisessa ja joutuu ryhtymään näille ystäväksi, ikuisiksi ajoiksi. Maxwell Atoms teki sarjaan 81 jaksoa ja kolme tv-elokuvaa.


Vuonna 1993 valmistuneen Painajainen ennen joulua (Tim Burton's The Nightmare Before Christmas) nukkeanimaation pääosassa häärää Halloween-kaupungin kurpitsakuningas Jack Skellington.


Disney klassikossa Hiidenpata (The Black Cauldron) vuodelta 1985 nähdään hyytävä pahis Hornansarvi, joka hiidenpadan avulla herättää itselleen luurankoarmeijan.


Universumin vahvimman miehen, He-manin pahin vastustaja on Skeletor. Skeletorilla on aseenaan tuhonsauva ja tavoitteenaan hallita Eterniaa.


Stopmotion animaatiossa hahmojen sisällä on animoinnin mahdollistava luuranko tai ranka, samoin cgi-animaatiossa hahmoa animoidaan luurangon luita liikuttamalla.

Mutta tokihan piirroshahmoillakin on oltava luut! Michael Paulus on tehnyt sarjan piirroksia joissa nähdään miltä esimerkiksi Pikachu ja Tehotytöt näyttävät läpivalaistuina.

http://michaelpaulus.com/section/59023_CHARACTER_STUDY.html

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...