Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 14. lokakuuta 2010

Matkalla maailman ympäri

Matka maailman ympäri -sarjan hahmot:

Phileas Fogg

Phileas Fogg on aito englantilainen herrasmies. Hän on hyvin täsmällinen ja hillitty ja nauttii rutiineista. Fogg on poikamies ja viettääkin aikaansa Reformiklubilla, jossa kokoontuu rikkaita liikemiehiä. Fogg on itsekin varakas ja elää säästöillään.

Matka aikana Foggista alkaa paljastua uusia puolia. Tyynen ulkokuoren alla on ystävällinen ja antelias mies, joka on hyvin avokätinen kaikille häntä auttaneille. Fogg kiintyy matkan aikana palvelijoihinsa Tikoon ja Passepartoutiin ja heistä tulee hänelle ennemmin ystäviä kuin palkollisia. Intiassa Fogg ei epäröi jäädä pelastamaan Romya, vaikka hänen maailmanympärimatkansa ja henkensä ovat vaarassa. Hän välttää väkivaltaa, mutta ei epäröi puolustaa heikompiaan. Aseeksi Fogg ei kaipaa revolveria vaan hän taltuttaa vastaustajansa kävelykepillään.

Passepartout

Passepartout on syntynyt Pariisissa ja on hyväkäytöksinen ja rehellinen. Passepartout pestautuu Foggin palvelijaksi samana aamuna kun Foggin matka alkaa. Passepartout on entinen sirkustaiteilija ja kyllästynyt kiertue-elämään, joten matkalle lähtö ei ole hänelle mieluisa yllätys. Hän on kuitenkin alusta alkaen lojaali Foggille ja valmis tekemään isäntänsä puolesta mitä tahansa. Tiko on Passepartoun paras ystävä ja he ovat erottamattomia. Passepartoutilla on isoisänsä vanha hattu ja taskukello, ja ne ovat hänen arvokkainta omaisuuttansa.

Tiko

Tiko on espanjalainen ja ollut Passepartoutin kanssa sirkuksessa. Hänelle ystävyys on tärkeää, tosin Tiko osoittaa sen Passepartoutille piikittelemällä. Tiko onkin Passepartoutia rennompi ja suorasanaisempi ja jopa hieman äkkipikainen. Vaikka Tiko ei aina käyttäydy korrektisti, on hän kuitenkin luotettava ja ystävällinen. Tiko saa Suezilla arkeologeilta aurinkokellon jota kantaa aina mukanaan.

Prinsessa Romy

Matkatessaan halki Intian viidakon matkalaiset törmäävät joukkoon, joka aikoo pystyttää polttorovion jossa uhrataan jumalille kuolleen ruhtinaan lisäksi tämän nuori leski. Fogg ei voi sallia tämän tapahtuvan ja heidän onnistuu pelastaa Prinsessa Romy. Hän lähtee yhdessä muiden kanssa kohti Singaporea, jossa hänellä on sukulaisia. Romyn vanhemmat olivat varakkaita kauppiaita ja Romy kävi englantilaista koulua. Hän kuitenkin menetti molemmat vanhempansa nuorena ja joutui menemään naimisiin vanhan miehen kanssa. Valitettavasti Romyn etsimät sukulaiset ovat kuolleet, mutta kun Fogg tarjoutuu ottamaan hänet luokseen Lontooseen Prinsessa suostuu ilomielin.

Prinsessa Romy on ystävällinen ja kiltti. Hawaijilla hän parantaa prinsessa Kaulan ja huolehtii matkan aikana muutenkin kaikkien hyvinvoinnista. Hän kiintyy nopeasti uusiin ystäviinsä ja rakastuu Phileas Foggiin. Kun Fogg luulee hävinneensä vedon ja ilmoittaa olevansa rutiköyhä, ei Romy aio hylätä tätä vaan haluaa voittaa vaikeudet yhdessä ja pari menee naimisiin.

Fix ja Bully

Fix ja Bully ovat Scotland Yardin parhaat vainukoirat ja heidät lähetetään heti Foggin perään kun tästä tulee pankkirosvo-epäilty. Valitettavasti Foggia ei voida pidättää ilman pidätysmääräystä ja kun se viimein heille lähetetään Fogg ei enää ole Englannin siirtomaassa vaan Japanissa. Fix on ovela ja sinnikäs, mutta menettää helposti hermonsa. Foggista tulee hänelle pakkomielle.

Bullylla on täysi työ pysyä Fixin tahdissa ja hän kärsii pahoinvoinnista lukuisilla laivamatkoilla ja valittaa jatkuvasti. Bullyn onnistuu terävöityä hieman matkan aikana, ja vaikka hän on yhä taipuvainen murehtimaan, on hänestä apuakin. Kun Fogg on päässyt pidätysmääräyksen ulottumattomiin, Fix päättää alkaa auttaa tätä pääsemään mahdollisimman nopeasti takaisin Englantiin. Edes yhdessä matkaaminen ei saa Fixiä luopumaan ajojahdista vaan hän pidättää Foggin heti Englannissa, mutta joutuu myöntämään, ettei Fogg ole etsitty pankkirosvo.

Transfer

Foggia vastaan vetoa lyönyt Sullivan haluaa varmistaa Foggin häviön lähettämällä Transferin sabotoimaan matkaa. Transfer on mestari naamioitumaan ja hän esiintyy matkan aika lukuisissa valepuvuissa, jopa Phileas Foggina. Transferin voi kuitenkin tunnistaa hänen silmästään joka välkähtää aina hänen punoessaan juonia.

Transfer on hyvin ovela ja juonii toinen toistaan mielikuvituksellisempia temppuja hidastaakseen matkaa. Hän ei kaihda edes seurueen henkeä uhkaavia tekoja. Hän mm. soutaa matkalaiset satamasta kohti laivaa ja irrottaa veneestä tapin, sytyttää laivan palamaan ja ottaa kolmesti yhteen Passepartoutin kanssa liikkuvan kulkuneuvon päällä yrittäen heittää hänet alas. Viimeisellä kerralla hänellä on jopa veitsi aseenaan. Kaikesta kekseliäisyydestään huolimatta sinnikäs Transfer ei onnistu pilaaman Foggin matkaa.

Kenraali Corn

Fogg kumppaneineen tapaa Englannin armeijan Kenraalina toimivan Cornin Suezilla. Kenraali Corn on matkalla Intiaan ja hieman jähmeän alun jälkeen hän liittyy Foggin seurueeseen. Hän vakuuttuu Foggin herrasmiesmäisestä käytöksestä ja innostuu tämän tavoitteesta matkustaa maailman ympäri ennätysajassa. Kenraali Corn on vakaa ja harkitsevainen persoona, mutta hänkin osallistuu Romyn pelastamiseen. Hän hyvin haikeana kun joutuu eroamaan uusista ystävistään näiden jatkaessa matkaansa.

Sullivan

Sullivan on Eglannin pankin johtaja. Hän ei voi sietää itsevarmaa Phileas Foggia, ja lyötyään tämän kanssa vetoa Sullivan ei niinkään pelkää rahojensa menettämistä, vaan sitä että Foggista tehdään matkan onnistuessa sankari. Niinpä hän palkkaa Transferin varmistamaan Foggin epäonnistuminen.

Ralf

Ralf on Morning Chronicle -lehden toimittaja. Juuri Ralf kirjoitti jutun, joka innoitti Reformiklubilaiset vedonlyöntiin. Ralf välittää koko ajan tietoja Foggin matkan etenemisestä ja joutuu välistä vetoa lyöneiden lontoolaisten hampaisiin. Hän saa kuitenkin aina vakuutettua ihmiset siitä että Fogg tulee onnistumaan ja voittaa vaikeutensa.


Reformiklubin jäsenet

Vedeonlyönti summa on 20 000 puntaa. Foggia vastassa on neljä miestä, rautatieyhtiön omistaja, laivayhtiön omistaja, Morning Chroniclen omistaja ja Englannin pankin pääjohtaja Sullivan. He kaikki laittoivat likoon 5000 puntaa. Klubin vanhin jäsen Lordi Guinnes on ainoa joka uskoo Foggin onnistuvan. Guinnes itse aloitti keskustelun maailmanympärimatkasta ja olisi halunnut toteuttaa matkan itse, jos vain olisi nuorempi.

Ylikomisario Rowan

Scotland Yardin ylikomisario on pahassa jamassa. Englannin pankista on ryöstetty 50 000 puntaa eikä ryöstö ole selvinnyt, pääepäilty Phileas Fogg matkaa maailmalla, parhaat vainukoirat Fix ja Bully ovat vähän väliä hukassa ja pankin pääjohtaja Sullivan käy säännöllisesti uhkailemassa häntä.

Parsi

Koa-norsun omistaja Parsi ei halunnut vuokrata rakasta norsuaan Foggin seurueelle, koska norsu kaipasi lepoa pitkän matkan jälkeen. Transfer kolkkasi Parsin ja varasti norsun ja lähti itse viemään matkalaisia viidakon halki. Herättyään Parsi lähti Koan perään apunaan Fix ja Bully, joista tosin oli enemmän haittaa kuin hyötyä. Parsi saavuttaa norsunsa pian sen jälkeen kun Prinsessa Romy on pelastettu ja auttaa matkalaiset Allahabadiin. Fogg maksaa Parsille ruhtinaallisen korvauksen Koan avusta.

Mongolia laivan kapteeni

Mongolia-laivan kapteeni on kokenut merenkävijä. Foggin pyynnöt matkan jouduttamisesta eivät aluksi innosta häntä, mutta rahapalkkio saa kapteenin innostumaan ja Fogg voittaakin hänen avullaan kaksi päivää. Laivanmatkan päättyessä kapteeni toivottaa Foggille paljon onnea ja on mielissään että on voinut olla avuksi.Tämä merirosvojen perillinen lähtee viemään laivasta myöhästyneitä Foggia ja Prinsessaa Yokohamaan, mutta myrkyn takia laivan ei ole mahdollista päästä ajoissa perille. Neuvokas kapteeni keksii purjehtia General Grant -laiva kiinni jo avomerellä ja pysäyttää tämän käyttäen merirosvo-isänsä oppeja. Aluksi hän ei suhtaudu Foggin kyydityspyyntöön suopeasti, mutta kun Fogg pohtii hänen laivansa kestävyyttä ja lupaa palkkion herää kovan kapteenin kilpailuhenki.


General Grant laivan kapteeni

General Grantin kapteeni on jo kuullut Phileas Foggista ja tämän vedosta ja on mielissään saadessaan tämän laivaansa. He purjehtivat Yokohaman kautta kohti San Franciscoa mutta joutuvat pysähtymään Hawaijilla ja tulipalon vuoksi laiva ei pääsekään määränpäähänsä vaan joutuu Meksikoon. Kapteeni on hyväntuulinen ja ystävällinen veikko eikä lannistu vastoinkäymistä vaan haluaa pyytettömästi auttaa Foggia voittamaan vedon.


Bullman

Bullman omistaa Union Pasific-junan ja sattuu matkustamaan sillä yhtä aikaa Foggin seurueen kanssa. Hän on melko röyhkeä ja omahyväinen tyyppi ja hyvin ylpeä rautatiestä ja junastaan. Siksipä hän ottaa raskaasti sillalla menetetyt vaunut.


Kapteeni Speedy

Vasta kun Fogg tarjoaa huomattavan suuren rahapalkkion Kapteeni Speedy suostuu ottamaan matkalaiset Henrietta-laivaansa. Mutta silloinkaan hän ei myönny vaihtamaan kurssiaan kohti Englantia vaan laivan määräpää on Ranska. Sairastuttuaan hän on niin epätoivoinen että luovuttaa Foggille kapteenin paikan, jotta pääsisi mahdollisimman nopeasti lääkäriin. Parannuttuaan hän on taas oma itsensä eikä sulata helposti Foggin suunnitelmia. Lopulta hän suostuu myymään laivansa, mutta hinta on kova.

2 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Huvittavaa, miten Parsi-hahmo muistuttaa olemukseltaan "Sandokan tiikeriä". :D

NoJopas kirjoitti...

Hyvä huomio!

Olen miettinyt jo hyvän aikaa kaksoisolentoja eri animaatioista ja Matka maailman ympäri -sarjasta olen löytänyt yllättävän monia. [Jos jollekin tulee animaatiokaksosia mieleen niin vinkatkaa ;)]

Parsi-Sandokan yhteläisyyttä en ole aiemmin huomannut. Nyt kun miettii niin Kenraali Cornillekin löytyy vastine Sandokanista: Lordi James. Ja molemmat ovat BRB Internacionalin sarjoja, mahtaako olla sattumaa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...