Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Anniina ballerinan kahdet kasvot

Anniina ballerina (Angelina Ballerina) on hiirityttö joka harrastaa balettia. Hahmo on Katharine Holabirdin kirjoittaman kirjasarjan päähenkilö. Tv2:lla on esitetty Anniinasta kertovaa varsin somaa piirrossarjaa.Mutta nyt Tv2:sen keskiviikoissa tanssahteleekin uusi Anniina (Angelina Ballerina: The Next Steps).Tämän cgi-animaation takana on amerikkalainen SD Entertainment. Ensimmäinen kausi on valmistunut vuonna 2009.

Piirrosarjan taas on tehnyt englantilainen Hit Entertainment. Sekin on melko tuore, vuodelta 2001, mutta silti ilmeeltään viehättävän vanhanaikainen. Visuaalinen ilme on poimittu selvästi Anniina-kirjojen kuvituksista, jotka on tehnyt Helen Craig.

On varmaan turha sanoa kumpi sarjoista näyttää minusta paremmalta. Ihmettelen vain miksi ylipäätään Anniinasta on tehty uusi sarja ja näin pian edellisen sarjan jälkeen. Mitä muuta uusi sarja tarjoaa kuin erilaisen animaatiotekniikan? Ilmeisesti enemmän tanssia, Anniina kun laajentaa tanssiharrastustaan myös baletin ulkopuolelle.

Ilmeisesti piirrossarja tulee kuitenkin tästä uudesta Anniinasta huolimatta yhä perjantaiaamuisin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Uusi Anniina ei oikein vaikuta.
Tosiaan, miksi pilata viehättävä ja alkuteokselleen uskollinen sarja tekemällä siitä uusi, muovisenoloinen tusinaversio?
Tuntuu, että juuri tämännäköistä tönkkösuolattua ja persoonatonta animaatiota näkee liiankin usein. Onneksi en sentään taida enää sattua ruudun ääreen kyseiseen esitysaikaan.

blääst kirjoitti...

Onko Anniina Ballerinan alkuperäisestä piirretystä sarjasta tullut suomessa DVD-julkaisuja?

NoJopas kirjoitti...

Tietääkseni piirrettyä Anniina Ballerinaa on julkaistu Suomessa vain videolla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...