Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

torstai 5. elokuuta 2010

Malesian tiikeri Sandokan

Merirosvopäällikkö Sandokan on italialaisen kirjailijan, Emilio Salgarin tunnetuin hahmo. Kirjoista on tehty elokuvia ja tv-sarjoja joista kaksi on animaatioita.


Espanjalaisen BRB Internacionalin tuottama sarja valmistui vuonna 1992. Myös Matka maailman ympäri ja Muskettikoirat ovat BRB:n tuottamia sarjoja. Animaatio on tehty yhteistyössä taiwanilaisen Wang Film Productionsin kanssa. Sarjassa on 26 jaksoa, joista on koottu myös elokuvaversio.


Sarawakin Rajah kaappasi vallan Sandokanin vanhemmilta tämän ollessa vielä lapsi. Sandokan pääsi pakenemaan ja varttuaan keräsi ympärilleen kannattajajoukon päämääränään saada kruunu takaisin pahalta rajahilta ja kostaa vanhempiensa puolesta. Sandokan joukkoineen kiertää meriä ja Rajah on uskotellut heidän olevan merirosvoja. Mompracemin linnoituksessa salaista piilopaikkaansa pitävä Sandokan on kuitenkin todellisuudessa oikeudenmukainen sankari. Sarawakin Rajahin lisäksi Sandokania vainoaa lordi James, jonka Mariana-morsian rakastuu Sandokaniin.

Sandokan tunnetaan myös nimellä Maleasian tiikeri, ja tässä sarjassa hahmot ovatkin eläimiä. Sandokan on tietysti tiikeri ja muut hahmot ovat sekalaista eläinkuntaa, mm.kissa- ja koiraeläimiä, krokotiileja, apinoita ja jonkinlaisia kauriita.


Suomessa sarjaa on esitetetty Mtv3:n iltapäiväsarjana 1990-luvulla ja uusittu myös SubJuniorin puolella. Muutamia jaksoja on julkaistu videolla ja elokuvaversio on julkaistu dvd:llä. Koko sarjaa ei kuitenkaan ole Suomessa julkaistu.Jaksot:
1. The pirates of Mompracem
2. The crossing
3. Mariana
4. The hunt of the pirate
5. Back in Mompracem
6. The rebellion of the Dayakos
7. On the shores of Labuan
8. Into lion´s mouth
9. Yanez´s plan
10. The abduction
11. Mompracem in danger
12. Liberation
13. The kidnapping
14. In search of dama
15. The suderbunds
16. The battle on the marsh
17. Trapped
18. Escape
19. An unpleasant surprise
20. A marvelous idea
21. The kidnapping of Mariana
22. Sandokan taken prizoner
23. The herbs of death
24. Together again
25. Lord James rescued
26. A double wedding


Toinen piirrossarja Sandokanista on tehty Italiassa ja siinä hahmot ovat ihmisiä. Sarjaa ei ole esitetty Suomessa.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko tätä piirrossarjaa mahdollista saada ostettua jostain kokonaan?

NoJopas kirjoitti...

Ranskassa sarja on julkaistu kokonaan kahdella boksilla.

http://www.amazon.fr/sandokan-Blu-ray-DVD/s?ie=UTF8&keywords=sandokan&rh=n%3A405322%2Ck%3Asandokan&page=1

Tuolta löytyy tiedot myös englantilaisista dvd:eistä, mutta niitä en ole löytänyt kuin 1-3, joiden kesto on 75min/dvd. Eli englanniksi ei kai ole saatavilla koko sarjaa.

Luulisi että Espanjassa olisi julkaistu edes joku dvd, mutta nyt ei sellaista löytynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Tää on kyllä yks ihan lapsuuden klassikkosarjoista. Houkuttelis ostaa toi elokuvaversio dvd, mutta sitte on harmi jos siitä puuttuu paljonki semmosta mitä sarjassa oli. Uusittaispa tää sarja ihan maikkarillakin.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on näitä ostetuilla VHS kaseteilla :D

kapteeni kirjoitti...

mistä v*tusta näitä saa? kiire :D

Anonyymi kirjoitti...

http://www.junior.rai.it/dl/junior/junior.htm#page=junior/Page-6783f604-4e95-4051-9ccd-2024bd362892/video/Sandokan%2520III%2520serie/Pag:1 <-- tuolta voi katsoa sen ihmisversion jaksoja italiaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti joku nostalgisimmista sarjoista ikinä! Itseltä löytyi pari nauhoitettua jaksoa suomeksi tuolta vhs-kaseteilta... :)

Ostaisin heti jos olisi edes jossain englanninkielinen boksi... Vaikka ovathan ne suomalaiset dubit aika rautaa muistoineen päivineen :>

... Pitänee youtubesta katsoa englanninkielisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Youtubesta voi nyt katsoa 4 ensimmäistä jaksoa suomeksi.

Falicier kirjoitti...

Löysin taas tämän postauksen (koska Sandokan <3) ja nyt kiinnitti huomion kohta "Muutamia jaksoja on julkaistu videolla ja elokuvaversio on julkaistu dvd:llä. Koko sarjaa ei kuitenkaan ole Suomessa julkaistu."

Selasin kuitenkin ilmestyneitä vhs-nauhoja ja laskeskelin, että kaikki 26 jaksoa pitäisi näihin sisältyä. Videoita on tullut kahdessa erässä, joista (2005?) ilmestyneissä on sarja jatkettu loppuun asti.

Jos joku tuolla Nelonen perhe-kanavalla pyöriviä Sandokan jaksoja on katsellut niin olisi kiva tietää onko niissä samat dubit kuin 90-luvulla. :)

NoJopas kirjoitti...

Olisiko niin etten ole ollut tietoinen noista uudemmista videoista ollenkaan. Mutta hyvä jos koko sarja kerrankin on julkaistu! Aika poikkeuksellista :D

Katsoin itse Nelonen perheeltä Sandokania yhden jakson verran ja dubbaus oli se vanha tuttu. :)

Minorea kirjoitti...

Tämä oli aivan ihana sarja katsoa lapsena (: Nyt haikeana muistelen aina kuin kuvia näen, ihan kuin tapaisi vanhoja kavereita uudelleen.

Olen tekemässä Sandokanistam maskottipukua, eli jos joskus satutte törmäämään jossakin tapahtuman yhteydessä elävään Sandokan pehmoleluun, se olen hyvin suurella todennäköisyydellä minä (:

NoJopas kirjoitti...

Kuulostaa mahtavalta. Jos laitat joskus kuvia blogiisi/muualle niin pistähän linkkiä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...