Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

tiistai 3. elokuuta 2010

Trollit, mystisiä voimia ja kuohkeita kampauksia


Tanskalaisen kalastajan kehittämä trolli-nukke nousi huimaan suosioon 1960-luvulla. Tämän jälkeen pystytukkaiset peikot ovat eri lelufirmojen valmistamina variaatioina nousseet hiteiksi uudelleen ja uudelleen. Olisi melkoinen ihme ellei lelujen suosio olisi johtanut trolleja myös animaatioihin.Stone Protectors oli pojille suunnattu lelusarja jonka myyntiä oli tarkoitus vauhdittaa piirrossarjalla. 13-osaiseksi jäänyt tv-sarja valmistui vuonna 1993. Siinä Rock Detectors nimisen bändin jäsenet löytävät maagiset kivet, jotka antavat muusikoille mystisiä voimia. Sekä sarja että lelut menestyivät kuintekin kehnosti.Vuonna 1993 tehty Taikatrollit (The Magic Trolls and the Troll Warrior) on ilmeisesti vain 30-minuuttinen elokuva, vaikka vaikuttaakin tv-sarjan pilotilta. Orjuutetuista trolli-ihmisistä ja pienistä apuun tulevista taikatrolleista kertovan tarinan loppu jää enteilemään jatkoa, mutta sitä ei lopulta kai ole tehty vaan tarina jää auki.Vuonna 2005 trollit ottivat harppauksen nykyaikaan kun DIC Entertainmentin Trollz sarja alkoi. Siinä viisi trollityttöä käyttää taikavoimiaan sekä taisteluun pahaa vastaan, että teini-ikäisten elämää riipivien ongelmien ratkaisuun. Sarjaa on esitetty Suomessa Nelosella ja julkaistu dvd:llä.


Trolleja on näkynyt taustalla useissa elokuvissa ja tv-sarjoissa, myös animaatioissa. Esimerkiksi Toy Story elokuvissa muiden lelujen joukossa tepastelee myös trolleja, ainakin ensimmäisessä elokuvassa siveellisesti bikinit päällä.


Trollit ovat taas ajankohtaisia, sillä DreamWorks on ostanut elokuvaoikeudet Happy Troll Doll -trolleihin, jotka ovat siis alkuperäisen tanskalaisen trollinuken jälkeläisiä. Suunnitteilla olevan elokuvan on määrä valottaa trollien historiaa. Miltähän trollimytologia mahtaa näyttää...


Idea trollielokuvaan on ainakin median mukaan tullut tuoreen Shrek elokuvan Tittelintuure -pahiksen hiustyylistä, joka kyllä tuo vahvasti mieleen trollihahmot. Elokuva tullaan todennäköisesti toteuttamaan CGI-animaationa kuten kaikki DreamWorksin animaatiot vuodesta 2003 eteenpäin on tehty. DreamWorks on keskittynyt hyvin komediallisiin ja vauhdikkaisiin tarinoihin, mutta se tuleeko trolleista vakavampi satu- tai seikkailuelokuva nähdään vasta aikaisintaan vuonna 2013.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mielenkiintoista tietoa, kiitos tästä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mun suosikkeja oli kans trollit. Aikoinaan lapsena omistin suuren trollin, jolla oli pinkki pystytukka. Vieläki kaipaan sitä, vaikka iäisyys siitä trollistakin on.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...