Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

maanantai 18. tammikuuta 2010

Seikkailumetsän suloiset eläimetSeikkailumetsä (Maple Town Monogatari) on yksi monista animesarjoista joita julkaistiin Suomessa Omax-videoilla 1980-1990 lukujen taitteessa.

Kaikkiaan sarjassa on 52 jaksoa, jotka tehtiin vuosina 1986–1987 Toei Animation -studiolla. Suomessa julkaistiin videolla myös studion sarjoja Candy Candy, Sandy Bell, Hopeanuoli ja Lady Lady. Sarjan ohjauksesta vastasi Junichi Sato, joka on ohjannut myös Suomessakin esitettyä Sailor Moon-sarjaa.


Tarina alkaa pupu-perheen muuttaessa Vaahterakaupunkiin. Perheen isä on saanut työn kaupungin postimestarina. Tytär Tiina ystävystyy karhunpoika Kallen kanssa. He käyvät koulua Minna ja Joni kettujen, Jonna oravan ja muiden eläinlapsien kanssa.


Kaupunki on muuten idyllinen, mutta miekalla aseistautunut luihu Rosvo-Rontti hiiviskelee tekemässä monenlaista kiusaa. Hän mm.varastelee ja kidnappaa toisinaan myös jonkun lapsista. Onneksi kaupungissa on buldoggipoliisi Otto. Suloisten eläinten perhe-elämäkään ei aina ole niin auvoista kuin ensinäkemältä voisi luulla. Lapset joutuvat usein kahnauksiin vanhempiensa kanssa, yleensä väärinkäsitysten takia, ja ruumiillista kuritusta harjoitetaan surutta. Lopulta vääryyden oiotaan, ja rauha laskeutuu lopulta Vaahterakaupunkiin.


Tarinalle on tehty myös jatkosarja New Maple Town Story - Palm Town Chapter, jossa on vanhoista hahmoista mukana vain Tiina, joka nyt asuu tätinsä luona "Palmukaupungissa."

Suomessa Seikkailumetsää on julkaistu neljä videokasettia, joiden kesto on 40-60 minuuttia. Julkaisijoina ovat Omaxi 1990-1991 ja Future Film 1999. Ainakin Omaxin kasettien suomidubin takana on (surullisen)kuuluisa Golden Voice oy.

Sarjan hahmoista on tehty myös leluja, mutta Suomessa tunnetumpia ovat Sylvanian Families -hahmot eli pikkaraiset. Myös Sylvanian Families eläimet ovat seikkailleet animaatiosarjassa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

paskaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...