Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

lauantai 30. tammikuuta 2010

Piirretyt prinsessat ensi-illassa.

Helmikuussa teattereissa nähdään kaksi perinteistä piirroselokuvaa. Molempien elokuvien nimihahmona on prinsessa, mutta ihan perinteisistä kuninkaallisista ei ole kummassakaan elokuvassa kyse.


Disneyn uusi klassikko Prinsessa ja sammakko (The Princess and the Frog) saa Suomen ensi-iltansa 19.2.2010.

Vanha satu prinsessasta ja sammakosta on sijoitettu New Orleansiin. Päähenkilö on Tiana, joka joutuu seikkailuun kohdatessaan suudelmaa himoavan sammakon.

Elokuvan ovat ohjanneet Ron Clements ja John Musker, jotka ovat ohjanneet Disneyelokuvat Pieni merenneito, Aladdin, Herkules ja Aarreplaneetta. Suomessa esitetään sekä originaaliversiota että suomeksi dubattua versiota.


26.2.2010 on Suomen ensi-illassa Hayao Miyazakin klassikkoelokuva Prinsessa Mononoke (Mononoke hime). Elokuva on valmistunut jo 1997 mutta Suomessa sitä ei ole aiemmin julkaistu, niin legendaarinen kuin Mononoke onkin.

Elokuva on kielletty alle seitsemän vuotiailta ja sitä levitetään vain kolmella kopiolla. Ääniraita on alkuperäinen japaninkielinen.

2 kommenttia:

Nella123 kirjoitti...

Satuin katsomaan osan tuosta Prinsessa Mononokesta tänään ja järkytyin kyllä suuresti. XD Ahdistavaa ja pelottavaa, mut olihan siinä ihan hauskojaki juttuja... Tuli kyl kylmät väreet ku Prinsessa Mononoke syljeskeli sudenverta suustaan. =D

NoJopas kirjoitti...

Helppo uskoa että tämä elokuva voi "yllättää" näin, varsinkin jos ei tiedä mitä odottaa. Vaikka olisi nähnyt muita Miyazakin elokuvia niin Mononoke on aika eri maailmasta kuin Liikkuva Linna, Nausicaä tai varsinkaan Kiki tai Totoro. :D

Onneksi elokuvasta löytyy minusta kontrastia molempiin suuntiin, siis ahdistavuuden lisäksi myös todella kauniita kohtia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...