Animaatioblogi

Tämän blogin aiheena ovat animaatiot: uudet elokuvat, nostalgiset tv-sarjat, dvd-julkaisut, animaatioiden tekijät... kaikki animaatioihin liittyvä.

keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Mtv3:n iltapäiväsarjat

1990-luvulla Mtv3 näytti iltapäivisin piirrossarjoja. Niiden laadukkuudesta ja varsinkin dubbauksen tasosta voi kyllä hieman napista, mutta aika nostalgista näitä on muistella kuitenkin.

Seuraavaksi muutamista iltapäivän ohjelmista lyhyt esittely. Osa ohjelmista on saattanut tulla myös 2000-luvun puolella, joko Maikkarilla tai maksullisella Juniorilla.


Dinovauvat (Dino Babies) kertoo kuudesta pienestä dinosauruksesta, jotka joka jaksossa esittävät jonkun klassikkosadun. Sarjaa tehtiin vuosina 1993 ja 1995 yhteensä 26 puolen tunnin jaksoa ja yksi jakso sisälsi kaksi tarinaa. Tekijänä on Kanadalainen Fred Wolf Films.


Budgie, The Little Helicopter on myös Fred Wolf Filmsin tekemä. Sitä tehtiin 26 jaksoa vuosina 1993 ja 1994. Animaatio perustuu Sarah Fergusonin kirjoihin. Budgie on helikopteri ja tarinoiden tapahtumapaikka on lentokenttä. Muina hahmoina on sekä lentokoneita, autoja että ihmisiä.


Sandokan on 26-osainen Espanjalaisen BRB Internacionalin sarja vuodelta 1993. Alunperin Sandokan on Emilio Salgarin kirjojen merirosvopäällikkö. Malesian Tiikerinä tunnetun Sandokanin animaatioversiossa kaikki hahmot ovat eläimiä, Sandokan tietysti tiikeri.


Mozartin pumppu (La banda de Mozart) kertoo neljästä koulupojasta jotka on nimetty kuuluisien säveltäjien mukaan: Mozart, Beethoven, Chopin ja Verdi. 30-osainen sarja on Espanjalainen ja valmistunut vuonna 1995.


Tabaluga on vihreä lohikäärme joka joutuu puolustamaan kotiaan Viheriämaata häijyltä Arktos lumiukolta. Sarja on vuodelta 1997 ja sen takana on Australialainen Flying Bark Productions, joka on tehnyt myös Vili Vilperi -sarjan.


Lapitch ja taikasaappaat on Kroatialainen piirrossarja. Vuonna 1997 valmistuneen elokuvan Pikku suutari menestyksen myötä tehtiin myös 26 osainen tv-sarja.


Twipsy on 26-osainen piirrossarja joka on valmistunut 1999. Twipsy on kotoisin kyberavaruudesta ja on yhteydessä ihmislapsiin eräänlaisen tulostimen ja skannerin yhdistelmän kautta. Hahmo oli myös Hannoverin maailmannäyttelyn maskotti vuonna 2000.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, tuota wtipsy sarjaa olen etsinyt, mutta en muistanut sen nimeä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...